NavMenu

U Željezari bi ponovo mogao da se lije čelik - Za otvaranje pogona u krugu fabrike zainteresovani brojni investitori

Izvor: RTCG Srijeda, 05.04.2023. 06:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: bogdanhoda/shutterstock.com)Ilustracija
U EPCG Željezari Nikšić privode se kraju pripremni radovi na ugradnji solarne elektrane iz koje će prvi kilovati struje poteći do juna. Za otvaranje pogona različite namjene zainteresovani su potencijalni strateški partneri, a postoji i mogućnost da se izdavanjem u zakup Čeličane i Kovačnice opet lije čelik.

Završen je konkurs za prijem radnika, za koji je postojalo veće interesovanje od traženog broja.

Dotrajali krov na Vučionici čelika uveliko se sanira i kada radovi budu završeni počeće ugradnja podkonstrukcija i konstrukcija za solarnu elektranu jačine 1,7 MW.

- Planirano je da elektrana prve kilovate energetskom sistemu isporuči do juna, a u upravi će nastojati da do tada u fukciji bude i druga, jačine 5 MW, kako bi se iskoristio sunčani period i povoljna cijena električne energije - kazao je Radiju Crne Gore izvršni direktor Đorđije Manojlović.

Podkonstrukcije i konstrukcije za solarne elektrane proizvodiće se u Mehaničkoj i Konstruktivnoj radionici, a, ako je suditi prema interesovanju potencijalnih strateških partnera u ostalim pogonima radiće se programi različite namjene.

Studija izvodljivosti urađena je za proizvodnju armaturnih mreža i u Željezari će nastojati da taj projekat vrijedan oko dva miliona eura, rade u sopstvenoj režiji.

Postoji interesovanje potencijalnih inostranih partnera da zakupe Kovačnicu i Čeličanu, što znači da bi se u Željezari opet lio čelik.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.