NavMenu

Montis Mountain Resort sa 5 zvjezdica u Kolašinu biće završen do kraja 2024. - Investicija će premašiti 25 mil EUR

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 27.02.2023. 08:31
Komentari
Podeli
(Foto: Vlada Crne Gore/Screenshot)
Svi građevinski radovi na hotelskom kompleksu Montis Mountain Resort u Kolašinu završeni su prema planu pred zimsku građevinsku pauzu, objavila je kompanija Golden Group na svom Instagram profilu.

Cio projekat, kako su naveli, biće završen do kraja 2024. godine.

Ova investicija je 2020. godine uvrštena i na listu razvojnih projekata iz oblasti turizma, a kompleks će imati 238 smještajnih jedinica, tačnije 25 apartmana i 213 soba. U okviru rizorta biće izgrađene tri posebne apartmanske zgrade sa mnoštvom zajedničkih ekskluzivnih sadržaja.

Izgradnja je počela u novembru 2021. godine, a kako je tada najavljeno, imaće pet zvjezdica i biće najveći hotel na sjeveru Crne Gore.

Kompleksom će upravljati Montenegro Stars Hotel Group i poslovaće pod imenom Hotel Montis by Splendid. Izvršni direktori kompanija Montenegro Luxury Hotels and Resorts i Montenegro stars menadžment, Radoica Vuković i Dušan Radulović potpisali su ugovor na period od deset godina, a projektom će, kako je najavljeno, biti otvoreno još 230 radnih mjesta.

Imaće dodatne sadržaje, kao što je Spa centar na više od 1.200 kvadrata, sa pažljivo kreiranim programom. Multifunkcionalni Montis Event Centar će moći da podrži događaje sa 400 gostiju, što će značajno povećati ponudu za konferencijski turizam u sjevernom regionu.

Cilj je da se kreira koncept koji će hotel činiti konkurentnim tokom cijele godine, ali i stvore sadržaji koji će biti namijenjeni dnevnim posjetiocima i stanovnicima Kolašina.

Zato ponudu hotela dopunjuju i hotelska pivnica, zamišljena kao svojevrsna "gradska kafana", 3D bioskop najsavremenije tehnologije, te hotelski "trg" na prvom spratu sa neprekidnim impresivnim vizurama ka Bjelasici, koji će služiti kao urbana bašta gostima hotela, ali i za organizaciju događaja na otvorenom. Kao posebna atrakcija najavljen je zatvoreno-otvoreni bazen.

Iako je najavljeno da će u kompleks biti uloženo 21,07 mil EUR, kasnije je saopšteno da će investicija premašiti 25 miliona.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

Kako je poslovalo 15 najvećih građevinskih kompanija u Crnoj Gori - Prihodi padali, Bemax i dalje lider

Najvećih 15 kompanija iz oblasti građevinarstva ostvarilo je tokom 2023. godine manje ukupne prihode i manju ukupnu dobit nego u 2022, a te kompanije su smanjile i broj radnika. Tako su za 15 najvećih kompanija ukupni prihodi bili 414 mil EUR u 2023. godini, ili 16,9% manje nego godinu ranije, kada je istih 15 kompanija imalo ukupne prihode od 484,49 mil EUR. Kako pokazuje analiza portala Bankar, pao im je i neto rezultat, sa 39,1 mil EUR iz

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.