NavMenu

Montis Mountain Resort biće najveći hotel sa pet zvjezdica u Kolašinu - Luksuzni kompleks imaće spa na više od 1200 m2 i multifunkcionalni event centar za 400 gostiju

Izvor: Mina Utorak, 02.02.2021. 08:48
Komentari
Podeli
(Foto: Vlada Crne Gore/Screenshot)
Luksuzni turistički kompleks u Kolašinu, Montis Mountain Resort, koji će biti najveći hotel sa pet zvjezdica na sjeveru Crne Gore, biće završen u junu 2024. godine.

Suosnivač i izvršni direktor kotorske kompanije Montenegro Luxury Hotels and Resorts, koja gradi luksuzni hotel u gradu pod Bjelasicom, Radoica Vuković, kazao je Dnevnim novinama da će taj kompleks za 230 osoba obezbijediti stalno zaposlenje i imaće 238 komfornih smještajnih jedinica.

- Prilikom projektovanja posebna pažnja posvećena je kreiranju dopunskih sadržaja u okviru hotela koji će budućim korisnicima pružiti jedinstven ugođaj. Spa centar se prostire na više od 1,2 hiljade kvadrata, sa pažljivo kreiranim programom. Multifunkcionalni Montis Event Centar će moći da podrži događaje sa 400 gostiju, što značajno povećava ponudu za konferencijski turizam u sjevernom regionu - rekao je Vuković.

Cilj je bio, kako je naveo, da se kreira koncept koji će hotel činiti konkurentnim tokom cijele godine, ali i stvore sadržaji koji će biti namijenjeni dnevnim posjetiocima i stanovnicima Kolašina.

- S tim u vezi, ponudu hotela dopunjuju hotelska pivnica, zamišljena kao svojevrsna "gradska kafana", 3D bioskop najsavremenije tehnologije, te hotelski "trg" na prvom spratu sa neprekidnim impresivnim vizurama ka Bjelasici, koji će služiti kao urbana bašta gostima hotela, ali i za organizaciju događaja na otvorenom - objasnio je Vuković.

Imajući u vidu te sadržaje, a pored njih su i brojni drugi, Montis Mountain Resort je, kako je ocijenio, jedinstven ne samo u Crnoj Gori, već u turističkoj ponudi regiona i šire.

- Pored dostavljene bankarske garancije u iznosu od 2,5 mil EUR, kao jedan od uslova da Montis Mountain Resort bude uvršten na listu razvojnih projekata, naša kompanija je do sada uložila više od tri miliona EUR u realizaciju projekta. Planirano je da prva faza projekta bude završena u martu 2023. godine, a kompletan projekat u junu 2024. godine - precizirao je Vuković.

Prema njegovim riječima, prije donošenja konačne odluke da pristupe realizaciji izgradnje Montis Mountain Resorta u Kolašinu angažovali su renomirane međunarodne konsultante i pristupili pregovorima sa nekoliko domaćih i međunarodnih hotelskih operatora koji su iskazali interesovanje da budu dio projekta.

Vuković je kazao da su, nakon svega, odabrali hotel Splendid, odnosno Montenegro Stars kao operatora budućeg hotela.

- Reputacija hotela Splendid na najvažnijim emitivnim tržištima i iskustvo u upravljanju najvećim hotelom sa pet zvjezdica u Crnoj Gori bili su presudni pri donošenju odluke. Takođe smo zajednički konstantovali da nam je cilj da stvorimo jedinstvenu ponudu za buduće turiste u vidu kombinovanog odmora na obali i planini, odnosno kombinovanog smještaja u hotelu Splendid u Budvi i Montis Mountain Resortu u Kolašinu. Cilj ove saradnje je da stvorimo Splendid na planini - saopštio je Vuković.

Montis Mountain Resort će biti najveći hotel sa pet zvjezdica na sjeveru Crne Gore, a planirano je otvaranje 230 stalnih radnih mjesta.

- Nažalost, zbog smanjene privredne aktivnosti i ekonomske zaostalosti sjevera, veliki broj građana je napustio Kolašin i susjedne gradove, tako da smo svjesni izazova sa kojim ćemo se suočiti prilikom angažovanja kvalifikovane radne snage - rekao je Vuković.

On je rekao da se očekuju značajni godišnji prihodi po osnovu poreza, doprinosa i taksi za državu Crnu Goru, opštinu Kolašin, Nacionalnu turistićku organizaciju (NTO) i Turističku organizaciju (TO ) Kolašin.

- Indirektni benefiti bili bi takođe značajni kako u sektoru turizma, tako i u sektorima poljoprivrede, trgovine, usluga, bankarskom sektoru - dodao je Vuković.

Ekonomsko državljanstvo predstavlja značajan segment biznis plana za realizaciju projekta Montis Mountain Resort u koji su do sada, kako je poručio, Vuković, uložena znatna sredstva.

- Od kada je nova Vlada izabrana, ukidanje programa nikada nije saopšteno kao zvaničan stav izvršne vlasti, već se, koliko smo razumjeli, razmišlja o djelimičnoj modifikaciji programa. Ovih dana je evidentno da Vlada ima razumijevanja i pruža podršku privredi u cilju saniranja negativnih efekata izazvanih pandemijom koronavirusa. Siguran sam da će postojati razumijevanje i za projekte koji su uvršteni na listu razvojnih projekata, kao i važnost postojanja ovog programa za njihovu realizaciju - saopštio je Vuković.

Prema njegovim riječima, državi ovaj program omogućava značajne direktne budžetske prihode, a benefite imaju i građevinske kompanije, banke i mnogi drugi koji posluju u Crnoj Gori.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.