NavMenu

Do kraja 2024. Kolašin dobija Montis hotel & resort sa pet zvjezdica - U luksuzni kompleks biće uloženo 21,07 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 02.10.2020. 08:15
Komentari
Podeli
(Foto: Vlada Crne Gore/Screenshot)
Još jedna investicija u Kolašinu koja je uvrštena na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma jeste izgradnja kompleksa Montis hotel & resort po kondo modelu poslovanja. Planirani hotelski kompleks imaće pet zvjezica a vrijednosti investicije procijenjena je na 21,07 mil EUR.

Investitor ovog projekta je kompanija Montenegro luxury hotels and resorts iz Kotora, koja je Ministarstvu održivog razvoja i turizma dostavila dokumentaciju sa biznis planom.

- Ministarstvo održivog razvoja i turizma izvršilo je analizu dostavljene dokumentacije u odnosu na kriterijume iz odluke i javnog poziva i konstatovalo da je u dostavljenoj dokumentaciji, između ostalog, navedeno da se radi o planiranoj investiciji u izgradnju hotelskog kompleksa Montis hotel&resort, po kondo modelu poslovanja, kategorije 5 zvjezdice - navodi se u Vladinom obrazloženju odluke da se ovaj hotel uvrsti na Listu razvojnih projekata.

Kako se navodi u objavljenom dokumentu, hotelski komplesk imaće 238 smještajnih jedinica, tačnije 25 apartmana i 213 soba.

- Predračunska vrijednost investicije je projektovana na iznos od 21,07 mil EUR, a namjera investitora je da u okviru kompleksa otvori 231 radno mjesto, i to 200 stalnih i 31 sezonska radna mjesta, što je u prosjeku 216 radnih mjesta - ističu iz Vlade.

U dinamičkom planu, koji je sastavni dio Biznis plana navedeno je da će se realizacija investicije sprovesti kroz četiri faze, odnsono osam polugodišta.

- Pripremni radovi koji uključuju organizaciju gradilišta, obezbjeđivanje vodovodnih i elektro građevinskih priključaka, raščišćavanje terena, pristupnih saobraćajnica i obezbjeđenje samog gradilišta će se realizovati najkasnije do 31. marta 2021. godine, nakon čega će započeti realizacija građevinskih radova na izgradnji - navodi se u objavljenom dokumentu.

Dinamičkim planom je predviđeno da će kompletni radovi biti završeni najkasnije do 30. septembra 2024. godine.

- U biznis planu je navedeno da je otvaranje hotela planirano za kraj 2024. godine, što je u skladu sa rokom važenja bankarske garancije koja ističe 30 dan od dana kada kompanija dostavi Vladi Crne Gore potvrdu potpisanu od strane kontrolora investicije da je ispunila sve obaveze iz biznis plana i dinamičkog plana, odnosno najkasnije 30. septembra 2024. godine - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.