NavMenu

Erste banci certifikat Employer Partner

Izvor: Mina Četvrtak, 02.02.2023. 14:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: YouTube/screenshot)Ilustracija
Erste banka je treći put uzastopno nagrađena Employer Partner certifikatom, potvrdivši izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima, saopštili su iz kompanije.

Oni su kazali da je Erste banka, zahvaljujući dugogodišnjem ulaganju u razvoj ljudskih resursa, ostvarila izvrsne rezultate u privlačenju i zapošljavanju novih talenata, kao i u razvijanju, inspirisanju, motivisanju i nagrađivanju zaposlenih.

Certifikat Employer Partner je predsjedniku Upravnog odbora Erste banke Aleksi Lukiću i direktorici Službe ljudskih resursa Tatjani Keković uručila voditeljka Employer Partner programa SELECTIO Grupe, Lara Šubić Šuša.

Šubić Šuša je rekla da su u Erste banci, gdje zaposleni imaju mogućnost raznih razvojnih i edukativnih aktivnosti, takve aktivnosti individualno orijentisane, zbog čega prosječno zadovoljstvo zaposlenih po pitanju prilika za razvoj iznosi 90 odsto.

- Ovakvo ulaganje u razvoj zaposlenih izuzetno je važno u doba brzih i čestih promjena koje zahvataju sve poslovne sektore - rekla je Šubić Šuša.

Erste banka je, da bi zadovoljila sve uslove za postizanje certifikata Employer Partner, morala da prođe detaljnu evaluaciju upravljanja ljudskim resursima koja ocjenjuje iskustvo zaposlenih u sedam ključnih etapa i 30 tema.

Takva evaluacija sistema upravljanja ljudskim resursima je jedina koja istovremeno uzima u obzir dvije perspektive – poslodavca i zaposlenih.

Nezavisni certifikacijski tim je veoma visoko ocijenio prakse Erste banke u oblasti prijema novih zaposlenih i razvoju, kao i u procjeni učinka i njegovanju kulture inovacija i saradnje.

Keković je saopštila da su u banci ponosni jer su, i nakon značajnog pooštravanja kriterijuma za dodjelu certifikata, ponovo i formalno u društvu kompanija iz regiona koje se ističu kao najbolji poslodavci.

- Trudimo se da osiguramo motivišuće i pravedno radno okruženje, u kojem će svaki zaposleni dobiti priliku za razvoj i unapređenje znanja i vještina. Kao finansijska organizacija brinemo o finansijskom zdravlju klijenata, ali i zaposlenih. To radimo kroz različite inicijative među kojima bih izdvojila dvije realizovane tokom prošle godine: nelinearno usklađivanje zarada u cilju smanjenja efekata inflacije na standard zaposlenih, kao i program dodjele besplatnih akcija Erste Grupe zaposlenima - kazala je Keković.

Ona je navela da im je izvještaj nezavisnog certifikacijskog tima dao dragocjene smjernice i ukazao na oblasti koje će im biti u fokusu u cilju daljeg unapređenja radnog okruženja.

Metodologija certifikata Employer Partner osmišljena je 2005. godine i od tada se kontinuirano revidira. U prošlogodišnju reviziju je uključeno više od pedeset vrhunskih HR stručnjaka, a standardi su definisani po uzoru na najbolje svjetske prakse u upravljanju ljudskim resursima.

Danas je Employer Partner sproveden u više od 200 organizacija iz preko deset zemalja, a zanimljivo je da su neke organizacije uvrstile certifikat kao ključni pokazatelj uspješnosti odjeljenja za upravljanje ljudskim resursima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

Kako je poslovalo 15 najvećih građevinskih kompanija u Crnoj Gori - Prihodi padali, Bemax i dalje lider

Najvećih 15 kompanija iz oblasti građevinarstva ostvarilo je tokom 2023. godine manje ukupne prihode i manju ukupnu dobit nego u 2022, a te kompanije su smanjile i broj radnika. Tako su za 15 najvećih kompanija ukupni prihodi bili 414 mil EUR u 2023. godini, ili 16,9% manje nego godinu ranije, kada je istih 15 kompanija imalo ukupne prihode od 484,49 mil EUR. Kako pokazuje analiza portala Bankar, pao im je i neto rezultat, sa 39,1 mil EUR iz

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.