NavMenu

Asocijacija menadžera objedinila HR zajednicu u Crnoj Gori - Formiran Odbor za HR, trening i edukaciju

Izvor: eKapija Petak, 09.04.2021. 09:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rawpixel/shutterstock.com)Ilustracija
U okviru Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM) formiran je Odbor za HR, trening i edukaciju, a na konstitutivnoj sjednici za direktorku ovog tijela izabrana je Slađana Đurović, direktorica sektora za ljudske resurse u Crnogorskom Telekomu.

Kako je saopšteno iz AMM za članove Odbora imenovani su Tatjana Keković, direktorica Službe ljudskih resursa u Erste banci; Žana Zeković, HR direktorica u Regent Porto Montenegro; Antonia Kelava, menadžerka ljudskih resursa u Luštica Development, Sonja Rakočević, HR direktorica u kompaniji Mercator Crna Gora; Ivana Jovanović, HR poslovna partnerka u kompaniji Neregelia, te Biljana Radusinović, direktorica ljudskih resursa u Telenoru.

Za članove odbora imenovani su i Dragana Ratković, direktorica Sektora za HR u M:tel-u; Bojana Tomić, HR menadžerka u Televiziji Vijesti; Emil Katana, HR menadžer Rudnika uglja Pljevlja, Ljiljana Mršović, šefica samostalne službe za ljudske resurse u Sava osiguranju, kao i Žarko Ivanović, osnivač Centra za psihološko savjetovanje OkTA.

U članstvo Odbora za HR ušli su i Anastasija Boljević, generalna sekretarka u Institutu sertifikovanih računovođa; Jadranka Đurković, pomoćnica direktora za obuku i razvoj kadrova u Upravi za kadrove, Dejan Boričić, direktor operativnog sektora u kompaniji Finance Plus i Jelena Vuletić, osnivačica Balance to business.

Iz AMM ističu da su za koordinaciju i saradnju Odbora sa predsjedništvom AMM-a zaduženi Slavoljub Popadić i Anđela Radosavović, članovi IO AMM-a, dok je za sekretara Odbora imenovan Momčilo Miketić.

Predsjednik AMM-a Budimir Raičković istakao da je rad Asocijacije menadžera, između ostalog usmjeren na razvoj liderstva i menadžerskih znanja i vještina, te da je HR zajednica formiranjem svog Odbora dobila kvalitetnu i osmišljenu osnovu za svoje djelovanje i organizovanje.

- Okupiti direktore sektora ljudskih resursa značajnih crnogorskih kompanija iz različitih oblasti, od turizma i hotelijerstva, bankarstva, proizvodnje, osiguranja, finansija, predstavlja priznanje kompanija koje ulažu u ovaj sektor i prepoznavanje kvaliteta i strateškog pristupa koji Asocijacija ima. Crna Gora mora da uloži dodatne napore u razvoju ljudskih resursa u svim oblastima ekonomskog i društvenog djelovanja. Pred nama su mnogobrojni izazovi i HR zajednica i u privredi i u vanprivredi će imati nezaobilaznu i značajnu ulogu - rekao je Raičković.

Dodao je da će, pored pomoći kompanijama i razmjeni iskustava stručnjaka iz oblasti HR, Odbor imati i naglašenu ulogu u pomoći i široj poslovnoj zajednici, posebno mikro, malim i srednjim preduzećima koja najčešće nemaju sredstava i nedovoljno ulažu u ovu oblast svog poslovanja.

Predsjednica Odbora Slađana Đurović navela je da je AMM napravila krupan iskorak u organizovanju i povezivanju ljudi iz struke. Takođe, članice i članovi Odbora naglasili su da je formiranjem Odbora napravljen pomak koji će uticati da se na mnogo oranizovaniji način podignu ne samo vještine rukovođenja nego i komunikacijske i ostale vještine neophodne za savremeno poslovanje.

- Odbor će raditi na podizanju svijesti direktora i vlasnika kompanija o značaju sektora ljudskih resursa za svaku kompaniju bez obzira na veličinu i sektor rada. Poseban fokus će se staviti i na pomoć kompanijama koje nemaju razvijen ovaj sektor, ali i sagledavanju interesovanja i potreba zaposlenih kroz oblikovanja kvalitetnih treninga i edukacija - saopšteno je.

Na polju razvoja ljudskih resursa, navode, treba dati šansu i domaćim kompanijama i stručnjacima koje se bave ovim poslom za šta u Crnoj Gori postoji potencijal.

- Zaključeno je da će Odbor uz podršku Asocijacije menadžera osnažiti i saradnju sa naučnim, prosvetnim i obrazovnim institucijama, a sve u cilju podizanja kadrovskih potencijala bez kojih nema napretka ni na ekonomskom ni na društvenom planu - stoji u saopštenju Asocijacije menadžera.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Autoput Andrijevica-Peć povezuje Crnu Goru sa evropskim koridorima - I za gradnju dionice do Čakora očekuju se sredstva iz EU fondova

Auto-put Andrijevica – Peć bi na najbezbjedniji način povezao Podgoricu sa Prištinom i Skopljem, odnosno sa regijom kroz koju prolazi na teritoriji tih država, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Iz resora Filipa Radulovića ističu da taj putni pravac ispunjava prvi preduslov za finansiranje iz dostupnih EU fondova. Krajem februara Monteput je raspisao tender za izradu idejnog rješenja auto-puta Andrijevica - Peć,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.