NavMenu

Dubai želi da postane ruralna destinaciju budućnosti - Od pustinje će praviti eko poljoprivredni hab (VIDEO)

Izvor: Telegraf Ponedjeljak, 19.12.2022. 10:01
Komentari
Podeli
(Foto: Alf Ribeiro/shutterstock.com)
Jačajući svoje uporište kao jedna od vodećih svjetskih turističkih destinacija, Dubai je spreman da transformiše i svoj prelijepi pustinjski pejzaž u "džinovski" ekološki agro-turistički park.

Projekat je predložila programerska i konsultantska grupa URB, koja pruža usluge upravljanja razvojem i planiranjem u oblasti pejzaža i arhitektture, a sa fokusom na održivost. Kompaniju je osnovao Baharaš Bagherian, vrhunski planer sa više od 18 godina iskustva.

Prema pisanju designboom.com, ovaj Agri Hub će se u potpunosti napajati obnovljivom energijom, i trebalo bi da bude najveći svjetski projekat te vrste, koji će kreirati više od 10.000 radnih mjesta.

Ideja je da se u okviru haba nađu maloprodajni, komercijalni, obrazovni, rekreacijski i razni drugi objekti, koji će se integrisati u zmijolikom metalnom okviru.

Projekat je vođen širom inicijativom ovog emirata da se pozicionira kao "globalno mjerilo za ruralni eko-turizam". Promovišući zelenu ekonomiju i podstičući održivost lokalnih zajednica, nasljeđa i kulturnih pejzaža, Agri Hub će unaprijediti živote farmera, istovremeno obogaćujući životnu sredinu i lokalnu kulturu, dodaje se.

Pozivajući turiste na obrazovno i rekreativno iskustvo u srcu pustinje, URB-ov Agri Hub moći će da se pohvali centrom za očuvanje prirode i nasljeđa, eko-turizmom i transformativnim velnes objektima, kao i Agri-tech institutom koji stvara kolaborativni istraživački i inovativni eko sistem.


Dok vijuga kroz bujni pejzaž Dubaija, sa palmama i poljoprivrednim zemljištem, dizajnerski tim nastavlja da integriše prirodne elemente sa unutrašnjošću.

Agri Hub će poslužiti kao nacrt za dekarbonizovanu ruralnu destinaciju budućnosti, a ostale ekološke karakteristike će uključivati 100% obnovljive izvore energije i sisteme za reciklažu vode, potom bio-slanu poljoprivredu, sisteme zelenog tranzita i upravljanje nultim otpadom na licu mjesta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.05.2024.  |  Vijesti

Prosječna plata u martu 825 EUR, za godinu porasla 5,6%

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u martu je iznosila 825 EUR, i zabilježila je rast od 0,5% u odnosu na februar. Podaci Monstata pokazuju da je u odnosu na isti mjesec prošle godine, prosječna neto plata porasla 5,6%. Prosječna bruto plata bila je 1.032 EUR. - Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u martu 2024. godine u odnosu na februar 2024. zabilježile rast od 0,5% proizilazi da su realne zarade ostale na istom nivou -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.