NavMenu

Ogroman potencijal za unaprjeđenje saradnje Crne Gore i Turske - Razgovarali o Aerodromima, Željezari, Port of Adria

Izvor: eKapija Petak, 18.11.2022. 11:39
Komentari
Podeli
Songul Ozan i Aleksandar Damjanović (Foto: gov.me/B.Ćupić)Songul Ozan i Aleksandar Damjanović
Crna Gora i Turska imaju ogroman potencijal za unaprjeđenje saradnje u energetici, građevinarstvu, poljoprivredi, turizmu i trgovini, ocijenjeno je tokom susreta ministra finansija, Aleksandra Damjanovića i ambasadorke Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan.

Budući da je zajednička namjera je da se ekonomska saradnja na svim nivoima pospješi analizirani su najvažniji projekti koji se, u saradnji Crne Gore i Turske već realizuju, uz poseban osvrt na aktivnosti koje zahtijevaju ubrzano iznalaženje realnih izlaznih strategija.

U tom kontekstu razgovarano je o višegodišnjoj zainteresovanosti turske kompanije za Aerodrome Crne Gore, kao i o aktuelnim pregovorima kompanije Toščelik i Elektroprivrede Crne Gore oko kupovine Željezare Nikšić. Analizirajući kretanje postojećeg turskog kapitala u Crnoj Gori, kroz prizmu velikog broja investitora iz pomenute zemlje, razmatran je i slučaj Port of Adria, kojom gazduje turska kompanija.

Ambasadorka je kazala da Turska želi da poveća prisutnost na tržištu Crne Gore, uz namjeru da će prenijeti kredibilnim tamošnjim kompanijama mogućnosti za ulaganje u našu zemlju, sa posebnim akcentom na infrastrukturne projekte iz oblasti saobraćaja.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Finansije

Za rekonstrukciju željezničke infrastrukture potrebno 80 mil EUR - Od EIB predviđen zajam od 40 miliona, data saglasnost na ugovor o kreditu

Za rekonstrukciju željeznice, tačnije za finansiranje projekta generalnog remonta pruge, sanaciju 13 čeličnih mostova i tunela, kao i za modernizaciju depoa i radionica potrebno je ukupno 80 mil EUR. Od toga će 40 miliona biti obezbijeđeno iz kredita Evropske investicione banke, a na poslednjoj sjednici Vlada je usvojila informaciju o polaznim osnovama za zaključivanje Ugovora o kreditu i prihvatila Predlog nacrta Ugovora. Kako su

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.