NavMenu

General Transport traži vozače C kategorije i stjuardese za rad u Mađarskoj, Austriji i Hrvatskoj

Izvor: Mina Ponedjeljak, 05.09.2022. 14:58
Komentari
Podeli
(Foto: Milos Muller/shutterstock.com)
Strani poslodavac General Transport obratio se Zavodu za zapošljavanje (ZZZ) sa zahtjevom za 50 vozača C kategorije za rad u Mađarskoj i Austriji, na bazi potpisanog sporazuma između crnogorske i mađarske vlade iz prošle godine.

Iz ZZZ su saopštili da isti poslodavac posreduje za kompaniju Open Horizon Aviation - baza u Zagrebu, kojoj je potrebno 20 profesionalnih stjuardesa.

- Za vozače C kategorije, osim predviđene licence za vozače, nijesu neophodni posebni uslovi, kao ni znanje drugog jezika, niti specijalne vještine. Eventualnu obuku obavlja poslodavac - navodi se u saopštenju Zavoda.

Neto zarada kod Falkland Kft, odnosno u slučaju zaposlenja u Mađarskoj, iznosi 1,75 hiljada EUR plus bonus, a kod Framax Gmbh, odnosno u slučaju zaposlenja u Austriji, 1,7 hiljada EUR plus 13/14 plata.

- Vozi se na relaciji Mađarska - Njemačka - Austrija utvrđenim rutama samo između distribucionih centara. U slučaju noćne vožnje obavezni su dodatni bonusi i obezbijeđen smještaj. Ugovor se sklapa na duže vrijeme, odnosno na neodređeno - objasnili su iz Zavoda.

Kada su u pitanju uslovi za posao stjuardese, prednost imaju kandidatkinje koje znaju engleski i/ili njemački jezik. Takođe, potrebna je minimum srednja škola, minimalna visina 165 centimetara, bez vidljivih tetovaža i pirsinga i minimalna starost 18 godina.


- Osnovna plata je 500 EUR neto, a za svaki dan dužnosti van Zagreba dobijaju 70 EUR bonusa. Osoblje je na rotaciji tri sedmice i jedna sedmica slobodna, odnosno 22 radna dana i devet neradnih - navodi se u saopštenju.

Ugovor se sklapa na godinu, sa probnim rokom od šest mjeseci.

Oglas za potrebnim profilima zanimanja će izaći na sajtu Zavoda u dijelu Oglasi, na oglasnim tablama u biroima rada širom Crne Gore i u novinama.

- Prijavljeni zainteresovani kandidati će imati priliku da dobiju nešto više informacija o sklapanju ugovora sa poslodavcem, kada zakažemo Zoom intervju sa poslodavcem, o čemu će biti obaviješteni od savjetnika - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

Kako je poslovalo 15 najvećih građevinskih kompanija u Crnoj Gori - Prihodi padali, Bemax i dalje lider

Najvećih 15 kompanija iz oblasti građevinarstva ostvarilo je tokom 2023. godine manje ukupne prihode i manju ukupnu dobit nego u 2022, a te kompanije su smanjile i broj radnika. Tako su za 15 najvećih kompanija ukupni prihodi bili 414 mil EUR u 2023. godini, ili 16,9% manje nego godinu ranije, kada je istih 15 kompanija imalo ukupne prihode od 484,49 mil EUR. Kako pokazuje analiza portala Bankar, pao im je i neto rezultat, sa 39,1 mil EUR iz

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.