NavMenu

OTP banka prodaje rusku podružnicu

Izvor: Biznis.rs Subota, 13.08.2022. 10:56
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Mađarska OTP banka razmatra prodaju svoje ruske podružnice, saopštila je ta kompanija u izveštaju, ističući da bi eventualna prodaja mogla da ima pozitivan uticaj na akcionare.

- Rukovodstvo OTP banke primenjuje princip "going enterprise", ali u Rusiji menadžment razmatra sve potencijalne opcije koje ne smanjuju vrednost za akcionare, uključujući prodaju ruskog preduzeća po prihvatljivoj ceni - saopštila je banka, prenosi Komersant.

U maju je Reuters izvestio o pritisku na OTP banku da proda svoje poslovanje u Rusiji. Prema rečima predstavnika banke, ukrajinski zakon o povećanju poreza za 1,5 put za preduzeća sa ruskim filijalama, može da zakomplikuje rad odeljenja u Rusiji.

Saopšteno je da je OTP baka počela je da gasi svoje aktivnosti u Rusiji, pripremajući se za moguće povlačenje iz zemlje. OTP banka osnovana je u Rusiji 1994. godine. U martu 2022. godine centrala grupe objavila je prekid ulaganja u razvoj podružnice.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.05.2024.  |  Finansije

Gorčević: Usvajanje Reformske agende preduslov dodjele paketa finansijske podrške

Priprema i usvajanje Reformske agende preduslov je za dodjelu ukupnog paketa finansijske podrške, koji je kroz nedavno usvojeni Plan rasta za Zapadni Balkan Evropska unija (EU) opredijelila Crnoj Gori, saopštila je ministarka evropskih poslova, Maida Gorčević. Ona je, u intervjuu agenciji Mina-business, objasnila da je Reformska agenda ključni dokument koji precizira planove za sprovođenje reformskih mjera, uz definisanje jasnih i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.