NavMenu

Airbnb promoviše boravak u vinogradima

Izvor: Vino & fino Ponedjeljak, 20.06.2022. 07:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: canadastock/shutterstock.com)Ilustracija
Turistička platforma Airbnb lansirala je novu kategoriju smještaja: širokom dijapazonu ponude, od farmi do stanova u urbanim centrima, sada su se pridružili i vinogradi. Ova odluka turističkog giganta jasan je signal vitalnosti enoturizma, a trenutno brojno stanje iznosi nevjerovatnih 120.000 vinograda širom svijeta koji nude opciju boravka preko ove popularne platforme.

Podrazumijeva se da su se vinogradi i ranije nalazili u ponudi Airbnb, samo bez posebne kategorije koja umnogome olakšava pretragu raspoloživih kapaciteta. Kompanija je objavila da je prošle godine prosječno vinogradarsko gazdinstvo sa smještajem zaradilo tokom prošle godine oko 10.000 EUR od gostiju u smeštaju, što pokazuje da šansu na ovom dijelu tržišta imaju i male vinske kuće sa ograničenim kapacitetima.

Analiza koju je sproveo Airbnb pokazala je da su posjete vinogradima, kao i drugim jedinstvenim sadržajima kao što su istorijske kuće i kuće na drvetu, porasle u 2021. godini za jednu petinu u odnosu na 2019, a trend rasta se nastavlja, naročito nakon izlaska iz glavnog talasa pandemije virusa kovid-19, prenosi portal Vino i fino.

Kada su u pitanju destinacije, vinoljupci-nomadi sada mogu da biraju između britanskih vinograda koji postaju sve popularniji među turistima, francuskih, portugalskh, hrvatskih, argentinskih. Vlasnici ovih imanja takmiče se u inovativnosti i kvalitetu ponude, od ekološki održivog smeštaja do izvanrednih degustacija i uparivanja sa hranom lokalnog porijekla.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.05.2024.  |  Vijesti

Prosječna plata u martu 825 EUR, za godinu porasla 5,6%

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u martu je iznosila 825 EUR, i zabilježila je rast od 0,5% u odnosu na februar. Podaci Monstata pokazuju da je u odnosu na isti mjesec prošle godine, prosječna neto plata porasla 5,6%. Prosječna bruto plata bila je 1.032 EUR. - Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u martu 2024. godine u odnosu na februar 2024. zabilježile rast od 0,5% proizilazi da su realne zarade ostale na istom nivou -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.