NavMenu

Restoran Sent Andrea - Omiljeno mjesto hedonista i ljubitelja morske hrane

Izvor: eKapija Petak, 07.04.2023. 08:48
Komentari
Podeli
Restoran Sent Andrea, koji se više od 30 godina nalazi na centralnoj poziciji Zemunskog keja, omiljeno je mjesto poznavalaca morske hrane. Razlog je jedinstvena ponuda svježih ulova jadranskih ribara, koji svakodnevno stižu pravo sa ribarskih koča, i specijaliteti vrhunskih majstora za pripremu morske hrane.

Pravi poznavaoci nepogrešivo osjete razliku između gajene ribe i autentičnih, dragocjenih ulova iz jadranskih dubina, ali i fine nijanse u ukusima koje zavise od njene svježine i načina pripreme. Svi specijaliteti se spremaju isključivo od dnevno svježih namirnica, čiji protok prati specijalizovani softver, tako da ne postoji mogućnost korišćenja sastojaka koji su po bilo kom osnovu van strogo utvrđenih standarda.

Pažljivo isplaniran meni "tajne mora", "ukus rijeke" i "sigurno kopno", kako su originalno nazvana neka od poglavlja u jelovniku ovog restorana, privlače zaljubljenike u hedonistički koncept "začinjen" spojem tradicije i gastronomskog luksuza, koji se ogleda kako u izboru, načinu pripreme i ukusu hrane, tako i besprekornoj usluzi.


Bogata trpeza specijaliteta

Na trpezi restorana su najcjenjenije vrste jadranske ribe: San Pier, zubatac, brancin, orada, kernja, škarpina, pagar, list, pripremljene na žaru, ćumuru, u soli, gratinirane, kao i škampi, gambori, hobotnice, bogata selekcija morskih školjki, bodet od četiri vrste morske ribe, bistra supa od grdobe, čorba od morske ribe, raznovrsni specijaliteti od plodova mora po dobro čuvanim receptima.

(Foto: Unsplash/Farhad Ibrahimzade)

Pored svježe jadranske ribe i plodova mora na meniju Sent Andree je i bogata ponuda rječne ribe kao i odabrani specijaliteti mediteranske i internacionalne kuhinje, a dio ponude možete vidjeti i na Instagram stranici restorana.


Elegantan primorski ambijent kraj Dunava

Vrhunski gastronomski doživljaj upotpunjuju elegantan primorski ambijent, dvije prelijepe bašte pored Dunava na Zemunskom keju, znalački odabrana vina sa svih meridijana, mediteranska muzika i vrhunska usluga. Enterijer je ukomponovan u tonove drveta i pastelne nijanse, sažimajući luksuznu svedenost prirodnih materijala i otmenost starog Zemuna.


Vodi se računa o svakom detalju i udobnosti gostiju, pa za razliku od većine beogradskih restorana, gosti ovde ne moraju da se osvrću i pogledom traže konobara, jer ga u svakom trenutku mogu pozvati samo pritiskom na elektronski taster ("bell button") koji se nalazi na svakom stolu.


"Dani Ade Bojane" i "Dani Jadrana"

Pored toga, treba napomenuti da Sent Andrea već tradicionalno organizuje dva festivala kulinarskih specijaliteta, "Dane Ade Bojane" i "Dane Jadrana" na kojima Beogradjani uživaju u nadaleko poznatoj ponudi odabranih morskih specijaliteta eminentnih restorana sa Ade Bojane i primorja. Najnovije informacije možete da pratite na Fejsbuk stranici restorana.


Mjesto za istinske hedoniste

Spoj najviših svjetskih standarda i tradicionalnog gostoprimstva, elegantan ambijent, topla mediteranska atmosfera, prestižna lokacija na samoj obali Dunava, tridesetogodišnja tradicija i jedinstvena kulinarska ponuda čine Sent Andreu idealnim mjestom za istinske hedoniste, bilo da su u potrazi za reprezentativnim mjestom za poslovne sastanke, romantičnim utočištem ili mjestom za dragocjena porodična okupljanja.


U svojoj bogatoj istoriji restoran je imao čast da ugosti najuglednije Zemunce i Beograđane, kao i njihove goste iz cijelog svijeta. Sent Andrea vas vraća u vrijeme kada su restorani bili mjesta sa dušom, oaze veselja, istinskog hedonizma i gastronomskih užitaka.

Dobro došli na Zemunski kej, dobro došli u Sent Andreu!


Kompletan sadržaj tematskog biltena Turizam - Od poslovanja da zadovoljstva uz bogatstvo izbora možete vidjeti OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar-Ulcinj preko 2 mil EUR

Uprava za saobraćaj ponovo je raspisala tendere za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar - Ulcinj. Vrijednost radova za rekonstrukciju mosta Kruče zadržala se na 1,44 mil EUR sa uračunatim PDV-om. Most Kruče nalazi se na magistralnom putu Bar - Ulcinj, na km 16+200. Kako se može vidjeti u glavnom projektu sanacije, za čiju izradu je bio zadužen Projectman iz Podgorice, nakon analize mogućih rešenja sanacije mosta Kruče, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.