NavMenu

Abazović: Vlada će pokušati da pomogne bivšim radnicima Montenegro Airlinesa

Izvor: Mina Ponedjeljak, 11.04.2022. 14:12
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Izvršna vlast će pokušati da pomogne bivšim radnicima Montenegro Airlinesa (MA), saopštio je mandatar za sastav manjinske Vlade, Dritan Abazović, i dodao da je za postojeću situaciju odgovorna prethodna vlast, koja je ostavila ogromne dugove.

- Nijesam siguran da smo mi prava adresa i da sve što se dešava oko MA ima političku, a ne ekonomsku logiku - rekao je Abazović novinarima, nakon sadnje drveća u dvorištu Osnovne škole "Radojica Perović" u Podgorici.

On smatra da je upitno da li se problem bivših radnika MA može riješiti kroz lex specialis sličan onome za radnike metalske industrije, ali i da je za usvajanje bilo kojeg zakona neophodno odblokirati parlament.

- Problemi su tu, a ako se uspostavi nova vlada, neću bježati od toga - poručio je Abazović.

On je saopštio i da je gašenje MA bilo jedino ekonomski održivo rješenje, a formiranje nacionalne avio-kompanije neophodno zbog turizma.

- Ne treba biti nikakav ekspert da znamo da će i narednih godina nacionalna avio-kompanija poslovati sa gubitkom. Tu ne treba biti nikakav ekspert, ali da li država tu treba da dotira, ja sam za - kazao je Abazović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

04.05.2024.  |  Finansije

Krajem maja ili početkom juna odluka o eventualnom povećanju penzija

Fond PIO donijeće krajem maja ili početkom juna odluku o eventualnom povećanju penzija. - Podatke o visini parametara koji su bitni za usklađivanje penzija objavljuje Monstat. Očekuje se da će podaci koji su potrebni za usklađivanje 1. maja biti objavljeni do kraja navedenog mjeseca - naveli su "Danu" iz Fonda. Nakon toga Fond na osnovu podataka Monstata, donosi odluku o eventualnom povećanju penzija. Odredbama Zakona o penzijskom i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.