NavMenu

Poznat datum kada će krenuti izgradnja stadiona Čika Dača - Rezervisan i termin za prvi meč

Izvor: infoKG Ponedjeljak, 27.09.2021. 09:24
Komentari
Podeli
(Foto: Grad Kragujevac)
U toku su pripreme za izgradnju novog stadiona u Kragujevcu, u koji će država uložiti oko 70 mil EUR. Izgradnja bi trebalo da startuje tokom sledeće godine, a prva utakmica na novom stadionu trebalo bi da bude odigrana sredinom 2024.


- Projektant koji nam radi čitavu projektno-tehničku dokumentaciju, sprema se za predaju građevinske dozvole. To je poslednja ljestvica. Nakon toga, biramo novog projektanta za izvođenje radova, tako da smo veoma blizu ostvarenja jednog velikog sna - rekao je član Gradskog vijeća za sport, Predrag Stevović.

Stadion će se graditi po svim UEFA standardima, koji će omogućiti odigravanje najzahtevnijih međunarodnih fudbalskih utakmica.

- Izgradnja novog stadiona će doprinijeti da se klub dalje razvija u skladu sa najboljim klubovima u Evropi. Mislim da je to nešto što će donijeti jedan poseban i drugačiji izgled, mislim da će cjelokupan grad živnuti - izjavio je direktor FK Radnički 1923 - Nikola Fržović.

Novom stadionu raduju su fudbaleri kragujevačkog Radničkog zbog boljih uslova za trening i odigravanje utakmica.

Zahvaljujući državi koja ulaže 70 mil EUR, po prvi put će jedan stadion u Kragujevcu imati reflektore, pa će utakmice od sredine 2024. konačno moći da se igraju i u večernjim terminima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.05.2024.  |  Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Krajem aprila u Crnoj Gori boravilo oko 39.000 turista

U Crnoj Gori je, prema nezvaničnim podacima koje Nacionalna turistička organizacija (NTO) dobija sedmično od lokalnih, 30. aprila boravilo oko 39.000 turista, što je rast od dva odsto u odnosu na prethodnu godinu. Predstavnica NTO, Milena Vujović, kazala je da je i prethodna godina bila zaista dobra u ovom periodu i da su tome doprinijeli dobri programi lokalnih turističkih organizacija. - Shodno najavama, očekujemo da se taj trend dobre

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.