NavMenu

Za rekonstrukciju zapadne tribine stadiona FK Sutjeska u Nikšiću još 750.000 EUR - Raspisan tender za dodatne radove

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.09.2022. 11:16
Komentari
Podeli
(Foto: Uprava javnih radova)
Uprava za kapitalne projekte raspisala je javni poziv za dodatne radove na rekonstrukciji zapadne tribine FK Sutjeska u Nikšiću.

Za ovaj posao opredijeljeno je 610.000 EUR bez, odnosno 750.000 EUR sa uračunatim PDV-om.

Rok izvršenja ugovora je 150 dana od uvođenja izvođača u posao, dok je garantni rok dvije godine.

Ponude se dostavljaju do 31. oktobra, kada će biti održano i njihovo otvaranje.

Detalje možete vidjeti OVDJE.

Podsjetimo, izgradnja tribine FK Sutjeska počela je 2019. godine, kada je najavljeno da će biti po svim standardima.
Međutim, kako je nedavno rekao predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, ispostavilo se da projekat vrijedan oko 5 mil EUR, ipak ne odgovara standardima UEFA i FIFA. U toku gradnje, na inicijativu korisnika prostora, došlo je do izmjene projekta.

- Na osnovu sugestija UEFA, tražili su povećanje kategorije stadiona. Kao posledica promjene projekta pojavili su se nepredviđeni radovi koji su uticali na povećanje cijene realizacije ovog značajnog objekta. Novi projekat donio je znatne izmjene, prvenstveno na instalacijama jake i slabe struje, kao i na dijelu termotehničkih instalacija i građevinsko-zanatskih radova - kazao je Kovačević.


Kako je tada rekao, za nepredviđene radove Uprava javnih radova (sadašnja Uprava za kapitalne projekte) priprema tender od kojeg zavisi nastavak radova na tribini.

Prema ranijim najavama, rekonstruisani objekat imaće prizemlje i tri sprata, a ukupna bruto površina, računajući i tribinu za gledaoce sa oko 3.200 sjedišta, iznosiće oko 6.200 m2.

Vrijednost investicije je 4,6 mil EUR.

Fudbalski savez Crne Gore investirao je 1,5 mil EUR, dok je ostatak sredstava obezbijedila Uprava javnih radova Crne Gore.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan pretkvalifikacioni tender za izgradnju dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice

Evropska banka za obnovu i razvoj objavila je pretkvalifikacioni poziv za dionicu auto-puta od Mateševa do Andrijevice. Raspisivanje ovog tendera ranije danas najavili su i predsjednik Vlade Milojko Spajić i izvršni direktor Monteputa Milan Ljiljanić. Riječ je o drugoj dionici auto-puta od Mateševa do Andrijevice u ukupnoj dužini od 22 kilometra. Klijent banke je preduzeće Monteput, koje sredstava od kredita, odnosno donacije kojom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.