NavMenu

Plava propusnica za turiste koji posjećuju Kotor, Dubrovnik i Mostar u 2022.

Izvor: bokanews.me Ponedjeljak, 06.09.2021. 14:24
Komentari
Podeli
(Foto: Faruk Kaymak/unsplash)
U sklopu trilateralnog programa projekta Exchange naredne godine će turistima koji će posjetiti Kotor, zatim onima koji borave u Dubrovniku i Mostaru biti dostupna plava propusnica.

- Na ovaj način bi turisti mogli da posjete tri lokaliteta u sva tri grada po povoljnijoj cijeni, ali će popusti, ukoliko bude privrednika zainteresovanih za saradnju, važiti i za druge sadržaje poput ugostiteljskih i trgovačkih objekata koji bi na ovaj način posjetiocima koji kupe plavu propusnicu nudili snižene cijene - kazao je predstavljajući projekta v.d. direktora Turističke organizacije Kotor Jovan Ristić.

Lokaliteti su: Hutovo blato kao park prirode u Mostaru, Dubrovački akvarijum i Institut za biologiju mora odnosno Akvarijum Boka u Kotoru.

- Prodaja plave propusnice bila bi organizovana za početak na po jednom punktu u ova tri grada i predviđala bi dvadeset odsto popusta za ova tri lokaliteta, ali pruža i mnogo drugih mogućnosti jer u cijeli projekat mogu biti uključeni privrednici iz oblasti turizma, ugostiteljstva, trgovine i svi oni koji žele da ponude svoje usluge uz pomenuti popust od dvadest odsto - objašnjava Ristić.

Prema njegovim riječima, u planu su slični benefiti koji će važiti i samo na lokalnom nivou, ali i olakšice za turiste u vidu objedinjenih opštih informacija koje su svim posjetiocima potrebne.

- Sličnu vrstu propusnice planiramo da izradimo i za posjetu kulturno-istorijskim sadržajima u samom gradu u koje se ulaz naplaćuje, a takođe u saradnji sa Opštinom Kotor planiramo pokretanje aplikacije pomoću koje bi turisti mogli da na jednom mjestu vide turističku ponudu, kovid informacije, vremensku prognozu i sve one informacije koje bi im mogle biti korisne - zaključio je Ristić ranije za Radio Kotor.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija

U Bijelom Polju planirana izgradnja VE Korita - Na 162 ha biće 11 vjetrogeneratora ukupne instalisane snage 72,60 MW

U bjelopoljskom naselju Korita predviđena je izgradnja vjetroelektrane ukupne instalisane snage 72.60 MW. To se može vidjeti u predlogu urbanističko-tehničkih uslova za izradu tehničke dokumentacije koji su objavljeni na sajtu Vlade, a u cilju realizacije ove investicije. Zahtjev su podnijele podgoričke kompanije Vjetro park Korita, Sistem-MNE i PerMonte. Ukupa površina lokacije na kojoj je predviđena gradnja vjetoparka je cca 162 ha. -

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.