NavMenu

Turistička ponuda sjevera može biti konkurentna primorju - Ski centar Cmiljača i Đalovića pećina projekti važni za cijelu Crnu Goru

Izvor: eKapija Srijeda, 23.06.2021. 08:51
Komentari
Podeli
Budući servisni objekat u sklopu kompleksa Đalovića pećine (Foto: Uprava javnih radova)Budući servisni objekat u sklopu kompleksa Đalovića pećine
Vlada je prepoznala potencijal sjevera, kao jedan veliki resurs, ništa manji od primorja, poručio je ministar ekologije prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović tokom posjete Bijelom Polju.

Kako je istakao, završetak projekata kao što su Ski centar Cmiljača i Đalovića pećina značajno će pomoći da se ovaj dio države kvalitetnije valorizuje.

Mitrović je u Bijelom Polju boravio sa direktorom Uprave javnih radova Borom Lučićem, kako bi vidjeli koliko se uradilo i kako se može pomoći da se projekti što prije završe.

Prema njegovoj ocjeni, projekat Đalovića pećine u velikom obimu je završen i to je jako dobar i interesatan projekat koji će imati pozitivne efekte kako za Bijelo Polje, tako i za čitavu zemlju.

- U ovoj fazi izvode se radovi na priključenju dalekovoda, na pristupnim putevima, a želja nam je da na najbolji način urbanistički riješimo čitav taj prostor kako bi turistički razvoj ovog kraja bio održiv. Mi smo kroz budžet planirali sredstava za realizaciju ovog projekta, a u narednom periodu ćemo napraviti i druge planove, kako za Cmiljaču, tako i za Đalovića pećinu - dodao je ministar Mitrović.

Lučić je naglasio da su ovi projekti važni ne samo za razvoj Bijelog Polja već čitave države.

- Mi ćemo u narednom periodu gledati da ubrzamo te radove, jer znamo da je građevinska sezona na sjeveru vezana za ljeto i lijepo vrijeme, tako da ćemo gledati da što više uradimo ove, i da radove privedemo kraju sljedeće godine. I ski centar i Đalovića pećina, mislim da su ovo neki od najljepših projekata koje Crna Gora može da ima i koji će biti jedinstveni i koji će privući turiste iz cijelog svijeta. Đalovića pećina može raditi preko čitave godine, a ovo je pravi primjer kako prirodni potencijali mogu da se valorizuju. Nadam se da će i Vlada i Uprava nastaviti sa ovakvim projektima, kako bi turistima imali šta da ponudimo, od mora na primorju do planina na sjeveru - kazao je Lučić.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, zahvalio je ministru Mitroviću i Lučiću na posjeti.

- Tek kada se dođe ovdje, može se vidjeti koliki su potencijali Bijelog Polja i ovih projekata. Dobili smo obećanje da će se ovi radovi nastaviti i u narednom periodu, da će se ubrzati, kako bi što prije bili stavljeni u funkciju, kako bi se otvorila nova radna mjesta i privuklo što više turista iz čitavog svijeta. Želja nam je da turistička ponuda sjevera bude konkurentna jugu, da bude objedinjena kako bi što više turista doveli i u Bijelo Polje i u Crnu Goru - kazao je Smolović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Agro

Kako je Beč pokrenuo sopstveni brend organske hrane - Wiener Gusto omogućava građanima da konzumiraju održive, regionalne proizvode, a čitavim procesom upravlja Grad

Odjeljenje za poljoprivredu i šumarstvo Grada Beča upravlja zemljištem površine gotovo 44.000 hektara u Beču i drugim djelovima Austrije. To uključuje velike šume i livade, kao i 2.200 hektara poljoprivrednog zemljišta sa raznovrsnim usjevima. Pilot projekat u organskoj proizvodnji pokrenulil su još sedamdesetih godina, da bi u periodu od osamdesetih, do dvijehiljaditih uslijedila potpuna tranzicija ka organskoj poljoprivredi. Prošle

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.