NavMenu

Britanski investitori zainteresovani za ulaganje u industriju biomase - Uvoznicima iz UK ponuditi i crnogorska vina

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.01.2021. 15:51
Komentari
Podeli
(Foto: nostal6ie/shutterstock.com)
Britanski investitori zainteresovani su za razvoj industrije biomase, zaključeno je na stastanku ministra poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Stijovića sa ambasadrokom Velike Britanije u Crnoj Gori, Karen Medoks.

Kako je saopšteno iz ministarstva, Stijović je upoznao britansku ambasadorku sa sprovedenim i razvojnim aktivnostima na polju poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i sa planovima ovog ministarstva u narednom periodu sa ciljem podizanja kvaliteta života građana Crne Gore.

- Ambasadorka Medoks je istakla da je Ujedinjeno Kraljevstvo domaćin konferencije Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama COP26 i izrazila želju da se ojača saradnja izmedju dvije zemlje, posebno na poljima borbe protiv klimatskih promjena, šumskih ekosistema i poljoprivrede. Ona se složila da bi Crna Gora mogla bi da bude dobar uzor sa svojim bogatim biodiverzitetom i prirodnim uslovima - navodi se u saopštenju.

Takođe, naglašena je potreba za jačom privrednom saradnjom između država na polju razvoja industrije biomase za energetske potrebe, gdje već postoji interesovanje investitora iz Ujedinjenog Kraljevstva.

- Ministar Stijović je predstavio Plantaže, kao crnogorski brend koji proizvodi 40 različitih vina i četiri tipa lozove rakije, te podsjetio da je na Dekanteru u Londonu 2017. godine, vino Kaberne 2012 iz serije Stari podrum, osvojilo zlatnu medalju - navode iz Ministarstva.

Takođe, dodaju, razgovarao je sa ambasadorkom Medoks u vezi sa uspostavljanjem kontakata sa uvoznicima vina u Ujedinjenom Kraljevstvu, kako bi se vina iz Crne Gore ponudila korisnicima tog tržišta.

- Tokom sastanka potvrđena je obostrana spremnost da se u narednom periodu saradnja između Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore još više ojača i unaprijedi, kroz poslovnu saradnju, trgovinu i promociju - zaključuje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija

U Bijelom Polju planirana izgradnja VE Korita - Na 162 ha biće 11 vjetrogeneratora ukupne instalisane snage 72,60 MW

U bjelopoljskom naselju Korita predviđena je izgradnja vjetroelektrane ukupne instalisane snage 72.60 MW. To se može vidjeti u predlogu urbanističko-tehničkih uslova za izradu tehničke dokumentacije koji su objavljeni na sajtu Vlade, a u cilju realizacije ove investicije. Zahtjev su podnijele podgoričke kompanije Vjetro park Korita, Sistem-MNE i PerMonte. Ukupa površina lokacije na kojoj je predviđena gradnja vjetoparka je cca 162 ha. -

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.