NavMenu

Regionalna poslovna konferencija "Žene od uticaja: Na sceni" od sjutra u Herceg Novom

Izvor: eKapija Utorak, 25.04.2023. 15:17
Komentari
Podeli
Učesnici konferencije (Foto: Žene od uticaja)Učesnici konferencije
Druga po redu regionalna poslovna konferencija "Žene od uticaja: Na sceni" počeće sjutra i trajati do petka, 28. aprila u Lazure Hotel & Marina u Herceg Novom. Ovogodišnji događaj ima za cilj da u Crnoj Gori okupi članice iz biznisa, javnog sektora, zdravstva, ekspertkinje iz brojnih oblasti kao i ugledne žene u kulturi, umjetnosti i diplomatiji.

Konferencija je podijeljena u tri cjeline koje se bave poslovnom scenom, političkom scenom i scenom kreativnih industrija a namijenjena je poslovnoj javnosti i unaprijeđenju biznisa kroz forme diskusija, treninga i umrežavanja.

Okupiće 200 najuspješnijih žena Zapadnog Balkana, biće razmijenjene poslovne ideje i iskustva, životne priče i konkretni načini za unaprijeđenje i održivost biznisa koji su u potpunom ili djelimičnom vlasništvu žena i muškaraca i žene koje su u Upravnim odborima korporacija.

Organizatorke Sanja Milosavljević (PRESS ROOM) i Jelena Vuletić (Balance2Business) ove godine posebno akcentuju da projekat ima za cilj da podstakne profesionalni razvoj, preduzetništvo i inovacije. Vrijednost umrežavanja, dijeljenja iskustava i učenja od uspješnih ženskih liderki u različitim industrijama je ono što vas očekuje tokom konferencije.

- Želimo da saznamo od naših gostiju i dobijemo uvide o poslovnoj sceni regiona i kakve su trenutne šanse i prilike za razvoj biznisa. Izazovi tržišta su brojni ali usmjerenje će pomoći ženama - rekla je Sanja Milosavljević idejni tvorac ovog projekta i dodala da smo svi danas "na sceni", bilo da je to naše mikro ili makro okruženje.

- Kako se ponašamo u poslovnom životu, kako naš privatni život utiče na posao, i kako ići naprijed uprkos izazovima na tržištu, teme su od važnosti kojima ćemo se baviti. Dinamično društveno-ekonomsko okruženje u poslednjih nekoliko godina imalo je trajan uticaj na usvajanje novih trendova, pa smo svjesniji digitalnog odnosa sa medijima i komunikacije na mrežama. Ove godine naglašavamo važnost ženskih glasova i perspektiva u oblikovanju bolje budućnosti za sve. Metafora pozornice je tu da bismo prenijele poruku o preduzimanju akcije, unaprijeđenju sebe i naših biznisa i stvaranju razlike, zbog koje smo autentični - dodala je.

Da su inspiraciju za svrsihodan i dugoročan razvoj, umrežavanje, spoznaju vrijednosti balansa, razmjenu iskustava, strategije za uspjeh, identifikaciju mogućnosti i izgradnju odnosa koji će rasti tokom godina pronašle kaže Jelena Vuletić iz Balance to Business, partnerka i organizatorka projekta i članica UO Hipotekarne Banke.

- Za svaku ženu, rad na kontinuiranom ličnom i profesionalnom razvoju može biti jedna od najmudrijih odluka ikada, poznavanje i svladavanje sebe, svojih želja, ciljeva i prioriteta je prava moć! - istakla je Vuletić.

Sa prošlogodišnje konferencije (Foto: Jelena Plivelić)Sa prošlogodišnje konferencije
Gosti na panelu o regionalnoj poslovnoj sceni "Kuda plovi ovaj brod?" daće odgovore na pitanja: Šta bi nam značajno poboljšalo poslovanje? Kako da budemo izvozno orijentisani i da li nam je važna politička sabilnost za poslovnu stabilnost? Ove realnosti utiču na sve od investitora, preduzetnika, najuspešnijih direktora iz kompanija, do privrednika i kupaca.

- Da li će inovacije poboljšati poslovnu scenu Balkana, jer smo kao region integrisaniji sa ostatkom Evrope i globalnom ekonomijom i dovesti do daljeg rasta i razvoja u narednim godinama pitaćemo naše učesnike - predsjednicu Privredne komore Crne Gore Ninu Drakić, direktoricu u Privrednoj komori Srbije Branislavu Simanić, izvršnu direktoricu Philip Morris Montenegro i predsjednicu UO Američke privredne komore (AmCham) u Crnoj Gori Svetlanu Vuksanović, izvršnog direktora ICT Cortex Crna Gora Tarika Zaimovića, te potpredsjednicu operacija u Authority Partners, predsjednicu UO Bit Alijanse i predsjednicu UO AmCham BiH Aminu Karić - poručuju organizatorke konferencije.

Politika je odavno dio svakog segmenta društva, kreira nam poslovni ambijent, uslove u kojima se školujemo, kvalitet zdravstvene i socijalne zaštite i u zavisnosti od razvijenosti nekog društva taj uticaj je više ili manje vidljiv. Koliku snagu žene u politici imaju i koje novine mogu da unesu u procese odlučivanja i upravljanja u odnosu na muške kolege? Dobijaju li jednake šanse da budu liderke, kako ih motivisati da uzmu aktivno učešće u kreiranju boljeg društva i poslovnog ambijenta?

Ovo su neke od tema o kojima će govoriti učesnice panela "Žene u politici: Važnost ženskog glasa za bolju budućnost svih" - predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović, ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović, poslanica i potpredsjednica Demokratske Crne Gore Zdenka Popović, predsjednica Alijanse žena Demokratske partije socijalista Drita Lola i šefica Sekretarijata Savjeta za konkurentnost Marija Šuković.

Na konferenciji će se održati i panel na na engleskom jeziku, a tema će biti da li su biznisi žena investabilni.

Karen Medoks, ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori potvrdila je svoje prisustvo na konferenciji.

Sponzori događaja su Hipotekarna Banka AD Podgorica, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), One Day Charter, CMM Investment Consulting Group. Prijatelji projekta su Coinis, Alter Modus, Ledo, Atena Bohor, Toskovići doo, Entext, a podršku su pružili i Centralna banka Crne Gore (CBCG), Cungu, Balkan Xchange, Neregelia, Blue Kotor Bay i Mouse Studio.

Poslovni portal eKapija je medijski partner konferencije.

Više informacija na www.zeneoduticaja.com
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.