NavMenu

Mljekara Kamenuša iz Rožaja prerađuje 5.000 litara mlijeka dnevno - Zbog epidemije koronavirusa proizvodnja uvećana za 30%

Izvor: Mina Srijeda, 01.04.2020. 15:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Alexander Tolstykh/shutterstock.com)Ilustracija
Mljekara Kamenuša iz Rožaja je zbog aktuelne situacije sa epidemijom koronavirusa povećala proizvodnju svih proizvoda 30%, saopštio je direktor proizvodnje, Vladan Rakonjac.

- Od 1. marta imamo povećanje proizvodnje oko 30%, ali smo i prije marta imali rast, jer smo firma koja radi tek dvije godine. U svakom slučaju, bilježimo nagli porast od marta - rekao je Rakonjac agenciji Mina-business.

On je kazao da mljekara, koja je osnovana krajem 2018. godine, prerađuje 5.000 litara mlijeka dnevno.

Na pitanje da li crnogorski mljekari u ovakvoj situaciji uspijevaju da podmire potrebe tržišta, s obzirom na to da je zabranjen uvoz određenih proizvoda iz susjednih zemalja, Rakonjac je odgovorio da trenutno to ne može da precizira i da će vrijeme pokazati da li će biti nestašica.

- Mi ćemo moći da ispoštujemo potražnju, jer se i dalje širimo kako u primarnoj proizvodnji, tako i u procesnoj, dok su ostali proizvođači malo redukovali proizvodnju, na nekih 70 do 80% - naveo je Rakonjac.

On je poručio da se svi moraju boriti da pomognu državi i potrošačima, s obzirom na to da bi epidemija, prema nekim najavama, mogla potrajati do juna ili jula.

- Mi ćemo možda imati određenih problema u vezi sa nekim sirovinama koje konkretno nabavljamo iz Crne Gore, ali mislim da ćemo se snaći - saopštio je Rakonjac.

Paletu proizvoda mljekare Kamenuša čine svježi i sir kriška, mladi i katunski kajmak, paprika u pavlaci i surutka.

Izgrađen je i novi pogon od hiljadu kvadrata, gdje će proizvoditi kisjelo-mliječni program i polutvrde sireve.

U sklopu mljekare postoji farma na kojoj postoji savremeno izmuzište.

Mljekara zapošljava oko 30 radnika, a otkupljuju mlijeko sa područja Bijelog Polja, Petnjice, Berana i Rožaja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.05.2024.  |  Finansije

Gorčević: Usvajanje Reformske agende preduslov dodjele paketa finansijske podrške

Priprema i usvajanje Reformske agende preduslov je za dodjelu ukupnog paketa finansijske podrške, koji je kroz nedavno usvojeni Plan rasta za Zapadni Balkan Evropska unija (EU) opredijelila Crnoj Gori, saopštila je ministarka evropskih poslova, Maida Gorčević. Ona je, u intervjuu agenciji Mina-business, objasnila da je Reformska agenda ključni dokument koji precizira planove za sprovođenje reformskih mjera, uz definisanje jasnih i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.