NavMenu

Preduzeću Željeznički prevoz 6,3 mil EUR iz budžeta

Izvor: Vijesti Petak, 07.02.2020. 14:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ivana Vuksa)Ilustracija
Vlada Crne Gore donijela je odluku o dodjeli Ugovora o obavezi pružanja usluga prevoza putnika od javnog interesa Željezničkom prevozu, kojim će ovu državnu kompaniju subvencionisati sa 6,3 mil EUR.

Željeznički prevoz godinama posluje sa gubitkom. Redovni prihodi kompanije iznose oko 3 mil EUR, dok im se preostali novac za pokrivanje troškova subvencioniše iz budžeta.


Obaveza Željezničkog prevoza iz ovog ugovora je da svakodnevno održava svojih 28 voznih linija bez kašnjenja. U kašnjenja mu se ne računaju vanredne okolnosti i kvarovi na željezničkoj infrastrukturi za koje nije kriv. Ukoliko bude kašnjenja za koje je odgovoran odobrena količina novca se smanjuje prema kaznenim odredbama iz ugovora.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

09.05.2024.  |  Finansije

Godina počela rastom stranih direktnih investicija - Ulaganja u domaće kompanije i banke uvećana za 450%

Ukupan priliv stranih direktnih investicija u januaru iznosio je 85,97 mil EUR, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke Crne Gore (CBCG). To je rast od 96,31% u odnosu na januar prošle godine, a ovaj rezultat posljedica je povećanja investicija u domaće kompanije i banke, kao i ulaganja po pitanju interkompanijskog duga. Podaci pokazuju i da je neto priliv stranih direktnih investicija iznosio je 58,73 mil EUR, što je za 408,70% više u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.