NavMenu

Objavljen javni poziv za učešće u Programu podsticanja razvoja preduzetništva

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.11.2019. 12:05
Komentari
Podeli
(Foto: Number1411/shutterstock.com)
Komisija za raspodjelu sredstava po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku je na prvoj sjednici donijela Odluku o objavljivanju Javnog poziva za učešće u Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku.

- Shodno tome obavještavamo javnost da je Javni poziv objavljen danas na web sajtu opštine Bar www.bar.me i da će biti otvoren 45 dana od dana objavljivanja, odnosno do 28. decembra - navodi predsjednica Komisije za raspodjelu sredstava Tanja Spičanović.

Pravo da se prijave na Javni poziv, kako objašnjava Spičanović, imaju nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji ZZZCG-Biro rada Bar, privredna društva i preduzetnici koji su registrovani u CRPS-a sa sjedištem na teritoriji opštine Bar, kao i potencijalni preduzetnici koji žele da razviju svoju biznis ideju i započnu samostalno poslovanje.

- Ukupan iznos sredstava opredijeljenih za raspodjelu po ovom pozivu iznosi 90.000 EUR, a najviši iznos dodijeljenih sredstava po odobrenom biznis planu je 13.500 EUR - kaže predsjednica Komisije.

Za zainteresovane učesnike u Javnom pozivu biće organizovane besplatne obuke i individualne konsultacije za pripremu biznis plana, koje će se održati u prostorijama Bisnis start-up centra u periodu od 25. do 29. novembra i od 2. do 6. decembra ove godine.

Prijavljivanje za pohađanje obuka, kao i za individualne konsultacije, obavlja se putem mail-a info@bscbar.org, putem telefona br. 069/328-329 ili lično u prostorijama Bisnis start-up centra Bulevar Revolucije bb, poslovni centar- kula A, svakog radnog dana u periodu od 9 do 12 sati. Individualne konsultacije će se održavati tokom trajanja Javnog poziva. Za učesnike čiji biznis planovi budu odobreni biće organizovane specijalističke obuke za sticanje poslovnih vještina i mentorska podrška, o čemu će biti blagovremeno informisani.


Komisija će 27. novembra održati Info dan, tokom kojeg će dodatno informisati zainteresovane o svim pitanjima od značaja za prijavljivanje na Javni poziv, prenosi portal barinfo.me.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

09.05.2024.  |  Finansije

Godina počela rastom stranih direktnih investicija - Ulaganja u domaće kompanije i banke uvećana za 450%

Ukupan priliv stranih direktnih investicija u januaru iznosio je 85,97 mil EUR, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke Crne Gore (CBCG). To je rast od 96,31% u odnosu na januar prošle godine, a ovaj rezultat posljedica je povećanja investicija u domaće kompanije i banke, kao i ulaganja po pitanju interkompanijskog duga. Podaci pokazuju i da je neto priliv stranih direktnih investicija iznosio je 58,73 mil EUR, što je za 408,70% više u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.