NavMenu

Kentkart tuži Grad Beograd i zahtijeva 17 mil EUR odštete

Izvor: Beta Utorak, 23.04.2024. 16:27
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsjednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

- Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju Srbije.

Prema njegovim riječima, od raskida tog ugovora je smanjena cijena karata u gradskom prevozu, povećana njihova prodaja i obezbijeđeno "bolje funkcionisanje javnog prevoza nego prije".

Šapić se osvrnuo i na kašnjenje radova na izgradnji nove autobuske stanice, navodeći da je razlog za to što Privremeni organ na svaka tri mjeseca mora da usvaja privremeni budžet, zbog čega mnogi procesi koji traju duže od toga nisu mogli da budu započeti.

Ocijenio je da bi autobuska stanica, da nije bilo Privremenog organa, koji gradom upravlja prethodnih šest mjeseci od raspisivanja izbora za 17. decembar 2023. godine, bila završena puno ranije.

- Našom krivicom, ne krivicom Beogradske autobuske stanice (BAS), već krivicom Gradske građevinske direkcije, odnosno Grada Beograda, nismo uspjeli da završimo tu jednu propratnu saobraćajnicu. Da smo je završili, sav autobuski saobraćaj bi bio prebačen već u januaru ili februaru - rekao je on.

Naveo je da radovi kasne nekoliko mjeseci, ali da je to "velika razlika u odnosu na pet godina kada se nije radilo ništa", dodajući da je BAS paralelno sproveo sve svoje radove.

- Završena je sva procedura, uvedeni su u radove izvođači. Kažu mjesec, mjesec i po dana. U međuvremenu smo dobili i novac od Vlade za propratnu zgradu pored autobuske stanice. Ona neće uticati na početak saobraćaja, ali će biti dio tog kompleksa - kazao je Šapić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.07.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Ananas stigao u Crnu Goru - Počela sa radom regionalna platforma za onlajn trgovinu

Najveća regionalna platforma za elektronsku trgovinu Ananas stigla je i na crnogorsko tržište. Informaciju o tome saopštili su putem društvenih mreža. - Klik! Bum! Tras! Stigao je Ananas u Crnu Goru - napisali su iz kompanije na mrežama. Vlasnik platforma Ananas je Delta holding, a kako je ranije saopšteno iz kompanije, ovo je tržište u kome vide ogroman potencijal. - Platforma je u prošloj godini otvorila svoje kancelarije u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.