NavMenu

Obustavljen tender za nastavak gradnje Bulevara patrijarha Pavla - Izvođači traže višu cijenu od procijenjene

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 11.03.2024. 16:30
Komentari
Podeli
(Foto: kokixx/shutterstock.com)
Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda obustavila je tender za izvođenje radova na završetku izgradnje saobraćajnice Patrijarha Pavla, 1. etapa, jer su sve prispjele ponude proglašene neprihvatljivim.

Oba ponuđača dala su ponude čija cijena prevazilazi procijenjeni iznos javne nabavke od 2,1 milijardu dinara, bez PDV-a (oko 18 mil EUR), navodi se u odluci.

Naime, ponuda grupe ponuđača Green decor, Strabag AG i Strabag doo iznosila je 2,7 milijarde dinara bez PDV-a, dok je grupa kompanija koju čine: ATMBG doo Novi Beograd, D.C. Energocoop d.o.o, Demetra RB doo, DUNEX doo, GEOURBGROUP, Intergradnja COOP d.o.o, RAS inženjering niskogradnja, RESA gradnja Banovci, SMART FOUNDATION doo i STARTING doo Batajnica za obavljanje posla zatražila 2,66 milijarde dinara, bez PDV-a.

Predsjednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić je ranije naveo da će, radovi čija je vrijednost, kako je rekao, oko 2,5 milijardi dinara, krenuti čim se izabere novi izvođač, i istakao da će se na taj način značajno rasteretiti saobraćajni čep koji se ovde stvara na tom potezu.

Šapić je početkom prošle godine, kada je završena druga etapa rekonstrukcije Bulevara (dionica od Košutnjaka do ulice Pere Velimirovića), rekao da će, "nakon dobijanja građevinske dozvole, za miesec i po do dva početi radovi na dionici od Košutnjaka do Mosta na Adi".

- To znači da bi, uz poštovanje rokova, u ljeto 2024. godine bilo završeno spajanje sa Mostom na Adi - rekao je tada Šapić i dodao da će i tramvajska infrastruktura biti spojena sa Mostom na Adi i da će biti po dvije trake u svakom smjeru.

I. Ž.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Finansije

Ze rekonstrukciju željezničke infrastrukture potrebno 80 mil EUR - Od EIB predviđen zajam od 40 miliona, data saglasnost na ugovor o kreditu

Za rekonstrukciju željeznice, tačnije za finansiranje projekta generalnog remonta pruge, sanaciju 13 čeličnih mostova i tunela, kao i za modernizaciju depoa i radionica potrebno je ukupno 80 mil EUR. Od toga će 40 miliona biti obezbijeđeno iz kredita Evropske investicione banke, a na poslednjoj sjednici Vlada je usvojila informaciju o polaznim osnovama za zaključivanje Ugovora o kreditu i prihvatila Predlog nacrta Ugovora. Kako su

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.