NavMenu

Amazon će kupovati solarnu energiju iz nekadašnjeg rudnika uglja

Izvor: seebiz.eu Petak, 17.11.2023. 06:52
Komentari
Podeli
Ilustarcija (Foto: Pixabay.com/andreas160578)Ilustarcija
Amazon će kupiti obnovljivu energiju iz solarnog projekta u okrugu Garrett, Merilend, koji se gradi na braunfildu - nekadašnjem mjestu rudnika uglja starog 120 godina prenosi Cnbc.

Očekuje se da će novi projekat otvoriti 200 radnih mjesta i uključiće više od 300.000 solarnih panela, što ga čini najvećom solarnom farmom u državi.

Amazon će koristiti novi objekat za napajanje svojih Amazon Web Services (AWS) centara podataka, kao i centara za ispunjenje i fizičkih prodavnica. To će se takođe pokazati kao čista snaga za lokalne zajednice. To je jedan od 78 novih solarnih i vjetroprojekata u koje je Amazon najavio ulaganja do sada ove godine.

Nekadašnja lokacija uglja, koja je morala da se očisti od toksina, posebno je atraktivna jer već ima pristup energetskoj interkonekciji i trafostanicama. Stvaranje ove povezane infrastrukture često je najveća prepreka na putu ka novim projektima čiste energije. Solarni paneli mogu prilično lako da opslužuju okolnu zajednicu.

Projekat će pomoći regionu da izbjegne otprilike 133.000 tona CO2 - što je ekvivalent uklanjanju više od 26.000 automobila sa puta svake godine.

- Gradimo ovaj projekat i koristimo zemljište koje bi inače bilo neupotrebljivo - rekao je Šon Finerti, izvršni potpredsjednik za obnovljivu energiju.

EPA procjenjuje da u SAD postoji više od 450.000 braunfilda i kaže da čišćenje i reinvestiranje u ove nekretnine povećava lokalne poreske osnovice, olakšava rast radnih mjesta, koristi postojeću infrastrukturu, uklanja razvojne pritiske sa neizgrađenog, otvorenog zemljišta, i istovremeno poboljšava i štiti životnu sredinu.

Očekuje se da projekat bude završen krajem sledeće godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Sezona već počela, neki hoteli popunjeni i do 80%

Turistička sezona u Crnoj Gori uveliko je počela, a neki hoteli popunjeni su i do 80%, saopštila je vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za razvoj turizma, Svetlana Šljivančanin. Ona je, gostujući u emisiji Link na Radiju Crne Gore, kazala da u Crnoj Gori ima gostiju i da je buking hotela odličan. - Agencije su već zaključile ugovore sa stranim agencijama, pa su turistički aranžmani uveliko počeli - navela je

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.