NavMenu

Bokakomerc i dalje traži partnera za zajedničko ulaganje u Kotoru - Na zemljištu od 10.000 kvadrata predviđena investicija od najmanje 5 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 20.10.2023. 12:04
Komentari
Podeli
Lokacija zemljišta (Foto: Google Earth/Printscreen)Lokacija zemljišta
Preduzeće Bokakomerc iz Kotora objavila je drugi pretkvalifikacioni poziv zainteresovanim kompanijama za dostavljanje ponuda za zajedničko ulaganje na dijelu građevinskog zemljišta površine 10.000 m2.

Kako se navodi u pozivu, riječ je o katastarskoj parceli 80/2 na KO Privredna zona Kotor, koja se nalazi na jugozapadnom dijelu parcele, blizu magistralnog puta Budva - Tivat.

Lokacija je u potpunosti komunalno opremljena, odnosno ima obezbijeđenu pristupnu saobraćajnicu, javnu rasvjetu, te mogućnost priključenja na gradsku vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Shodno izdatim urbanističko-tehničkim uslovima, zemljište je namijenjneno za industriju i proizvodnju, a na njemu se mogu planirati djelatnosti kao što su privredni objekti, proizvodno zanatstvo, skladišta, stovarišta, robno-istributivni centri, servisne zone, te slobodne i bescarinske zone i skladišta.

Takođe, na parceli se mogu planirati i objekti mreže i infrastrukture, komunalni servisni objekti javnih preduzeća i privrednih društava, pumpne stanice, objekti i sadržaji poslovnih, komercijalni i uslužnih djelatnosti, smještajni i zdravstveni objekti, dječji vrtići i rekreativne površine, kao i garaže i parkinzi za smještaj vozila korisnika.

Urbanistički parametri ukazuju da je indeks zauzetosti 0,5, indeks izgrađenosti 1,2, a maksimalna visina objekta 12 metara.

Model valorizacije označen je kao zajedničko ulaganje.

Uslovi za zainteresovane kompanije su da ponuđač mora biti registrovan kod CRPS-a, mora ponuditi cijenu zemljišta ne manju od 162 EUR/m2, mora dostaviti dokaz da je u prethodnih pet godina (ne računajući 2020. godinu) ostvario kumulativni profit minimum milion EUR. Ako je ponuđač strano lice registrovano u Crnoj Gori, mora dostaviti dokaze o profitu u domicilnoj zemlji, takođe za kumulativni iznos od najmanje milion eura u poslednjih pet godina (bez 2020).

Obaveza ponuđača je da dostavi idejno rješenje objekta i skraćenu verziju investicionog projekta urađenu u skladu sa metodologijom Svjetska banke. Vrijednost investicionog ulaganja, ne računajući vrijednost zemljišta ne može biti manja od 5 mil EUR. Na kraju, ponuđač mora dostaviti i garanciju banke za ponudu u iznosu od 50.000 EUR, naplativu na prvi poziv.

U pozivu se napominje da vlasnik zemljišta zadržava pravo na fizičku podjelu izgrađenog objekta, na osnovu udjela u ukupnoj investiciji.

Ponuda mora pristići ili nositi važeći žig pošte do 18. novembra, s tim da na adresu preduzeća Bokakomerc stigne najdalje do 25. novembra.

Više možete vidjeti OVDJE.

Podsjetimo, na prethondom pozivu, ponuda je podrazumijevala da minimalna cijena zemljišta bude 180 EUR/m2.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

05.05.2024.  |  Finansije

Sedmica na berzi: Suprotni smjerovi indeksa u skraćenom trgovanju

Indeksi Montenegroberze ove sedmice su, u skraćenom trgovanju zbog praznika, imali suprotne smjerove, dok je promet iznosio skoro 60.000 EUR. Pokazatelj vrijednosti deset najboljih kompanija MNSE10 oslabio je neznatno na 992,19 poena, dok je MONEX ojačao 0,4% na 14.788,4 boda. Promet je za dva dana trgovanja, zbog prvomajskih i ukršnjih praznika, iznosio 57,68 hiljada EUR i bio je skoro tri puta manji od prošlosedmičnog. Poskupila je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.