NavMenu

Momirović: Auto-put do granice sa Crnom Gorom do 2027.

Izvor: Beta Utorak, 12.09.2023. 16:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Akhmad Dody Firmansyah1/shutterstock)Ilustracija
Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović izjavio je da će Srbija završiti auto-put do granice sa Crnom Gorom do 2027.

U sklopu dvodnevne posjete Crnoj Gori, Momirović se sastao sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem kao i delegacijom Privredne komore Crne Gore.

U intervju za televiziju Vijesti, ministar je obećao da će put do granice s Crnom Gorom biti gotov do 2027.

- Mi smo završili 130 kilometara ka Crnoj Gori, a u narednim mjesecima završavamo još 20. Radimo pripremne radove na dijelu od Požege do crnogorske granice. Mi ćemo do 2027. završiti put ka Crnoj Gori. Bilo je određenih odlaganja, ali mi tu radimo dva tunela od po tri kilomentra. To su ubjedljivo najveći tuneli u našoj zemlji, zato i postoje određena odlaganja. Radi se svaki dan po 24 sata dnevno i vrlo brzo ćemo završiti. Da, bolje bi bilo da smo tri mjeseca ranije, biće tri mjeseca kasnije, ali najvažnije je da završimo autoput ka Crnoj Gori. To je od zajedničkog interesa Srbije i Crne Gore - kazao je Momirović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Sezona već počela, neki hoteli popunjeni i do 80%

Turistička sezona u Crnoj Gori uveliko je počela, a neki hoteli popunjeni su i do 80%, saopštila je vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za razvoj turizma, Svetlana Šljivančanin. Ona je, gostujući u emisiji Link na Radiju Crne Gore, kazala da u Crnoj Gori ima gostiju i da je buking hotela odličan. - Agencije su već zaključile ugovore sa stranim agencijama, pa su turistički aranžmani uveliko počeli - navela je

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.