NavMenu

Vesić: Kineske kompanije zainteresovane za još dva infrastrukturna projekta u Srbiji

Izvor: eKapija Utorak, 25.07.2023. 17:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ssguy/shutterstock.com)Ilustracija
Kineske kompanije zainteresovane su za još dva infrastrukturna projekta u Srbiji, izgradnju dvije brze saobraćajnice Beograd - Zrenjanin - Novi Sad i Bački breg - Srpska Crnja, rekao je ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, navodi se na sajtu Vlade.

Vesić je prilikom oproštajne posjete ambasadorke Kine u Srbiji Čen Bo ukazao i da će Sporazum o slobodnoj trgovini između dviju država koji bi mogao da bude potpisan do kraja godine, dodatno otvoriti tržište Kine za kompanije iz Srbije i bolju trgovinsku razmjenu.

- Sagovornici su sa zadovoljstvom konstatovali da su tokom mandata ambasadorke postignuti ogromni rezultati u oblasti infrastrukture u Srbiji, a Čen Bo je istakla da je to najvažnija oblast u saradnji dviju zemalja - navodi se na sajtu Vlade.

Ambasadorka je istakla da je mnogo urađeno u Srbiji, od pruga i puteva na kojima su radile ili rade kineske kompanije, poput projekta metroa i "Čiste Srbije" ali i da su otvorene kineske fabrike, poput Hbisa i Ziđina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

Kako je poslovalo 15 najvećih građevinskih kompanija u Crnoj Gori - Prihodi padali, Bemax i dalje lider

Najvećih 15 kompanija iz oblasti građevinarstva ostvarilo je tokom 2023. godine manje ukupne prihode i manju ukupnu dobit nego u 2022, a te kompanije su smanjile i broj radnika. Tako su za 15 najvećih kompanija ukupni prihodi bili 414 mil EUR u 2023. godini, ili 16,9% manje nego godinu ranije, kada je istih 15 kompanija imalo ukupne prihode od 484,49 mil EUR. Kako pokazuje analiza portala Bankar, pao im je i neto rezultat, sa 39,1 mil EUR iz

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.