NavMenu

Accor ušao na tržište Crne Gore - Grupacija preuzela upravljanje hotelom Heritage Grand Perast, uskoro i projekat u Sutomoru

Izvor: eKapija Utorak, 11.04.2023. 06:52
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/John Vincent)
Hotel Heritage Grand Perast od sada će poslovati pod brendom Acco, a ugovor o menadžementu potpisan je sinoć u plalati Smekja u Perastu.

Kako je prilikom potpisivanja ugovora kazao Francois Budain, direktor hotelske grupacije Acoor, ovo im je prvo projekat u Crnoj Gori, a naredni će biti u Sutomoru.

- Mi smo zaista broj jedan u svijetu, imamo 5.200 hotela. Veliko mi je zadovoljstvo što smo došli u Crnu Goru - kazao je Budain, prenosi Media Biro.

Kaže da je u Crnu Goru došao prije 20 godina, a od tada je pokušavao da napravi ugovor o menadžmentu, te je ispratio kako su se zemlja i turizam razvijali.

- Mislim da svaki dugogodišnji odnos počinje sa određenim nivoom povjerenja. Mislim da smo to povjerenje sa hotelom Heritage Grand Perast izgradili zahvaljući mnogo sastanaka i mnogo razgovora. Sada smo potpisali ugovor za ovaj prvi projekat, u Sutomoru ćemo realizovati drugi. Ono što je naša želja jeste da zajedno napravimo platformu za obuku i zaposlenje koja će nam pomoći da ostvarimo još veći uspjeh. Naravno, radujemo se i što ćemo doprinijeti razvoju turizma u Crnoj Gori - kazao je direktor hotelske grupacije ACCOR.

Budain je najavio da je ovo tek početak i da će u narednom period raditi na različitim značajnim projektima u Crnoj Gori.

(Foto: Vlada Crne Gore/R. Koprivica)
Predsjednik Vlade Dritan Abazović i ukazao je na važnost potpisavanja ugovora o saradnji sa svjetski priznatim brendom kao što je ACCOR.

- Veliki dan za Crnu Goru! Nadam se da je ovo jedan uspješan početak pred glavnu turističku sezonu koju očekuje Crna Gora. Lično vjerujem da će 2023. biti godina kada će se oboriti svi rekordi od kada se vrši metrika u Crnoj Gori.

Navodi da je ACCOR grupa našla prave partnere u Crnoj Gori, te da će sinergija sa ACCOR-ovim hotelom Premium u Dubrovniku omogućiti veću fluktuaciju turista koji borave na hrvatskoj rivijeri.

- Vlada ostaje posvećena da sve relevantne svjetske brendove dovede u našu državu, pošto imamo pravo da kažemo da je naša država biser. Tačno je da možda ne postoji dovoljna vidljivost Crne Gore kao destinacije, ali potrebno je da grupe poput ACCOR-a na svojoj mapi imaju Crnu Goru - rekao je Abazović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

Kako je poslovalo 15 najvećih građevinskih kompanija u Crnoj Gori - Prihodi padali, Bemax i dalje lider

Najvećih 15 kompanija iz oblasti građevinarstva ostvarilo je tokom 2023. godine manje ukupne prihode i manju ukupnu dobit nego u 2022, a te kompanije su smanjile i broj radnika. Tako su za 15 najvećih kompanija ukupni prihodi bili 414 mil EUR u 2023. godini, ili 16,9% manje nego godinu ranije, kada je istih 15 kompanija imalo ukupne prihode od 484,49 mil EUR. Kako pokazuje analiza portala Bankar, pao im je i neto rezultat, sa 39,1 mil EUR iz

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.