NavMenu

Međunarodni festival dokumentarnog filma od 2. do 5.februara u Beogradu

Izvor: Novosti Subota, 07.01.2023. 08:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ktsdesign/shutterstock.com)Ilustracija
Peti međunarodni festival dokumentarnog filma DOK, održaće se od od 2. do 5. februara u MTS Dvorani, saopštili su organizatori.

Publika će moći da vidi filmske portrete Sesarije Evore, Džonija Depa i princeze Dajane, kao i ostvarenja koja govore o razotkrivanju tajni Holivuda i inovativne izraze u domaćem dokumentarnom filmu.

Inače, DOK festival nastao je sa idejom da publici ponudi najnovija ostvarenja iz oblasti dokumentarnog filma. Program festivala čine pažljivo selektovani filmovi po meri gledalaca koji se premijerno prikazuju u Srbiji.

Umjetnički direktor festivala Igor Toholj povodom novog izdanja DOK-a rekao je:

- Peto izdanje festivala u glavnom programu predstavlja nešto svedeniji, ali fokusiraniji program, s obzirom na teme i autorske ideje. Po običaju, tu je nekoliko filmskih portreta značajnih stvaralaca iz različitih umetničkih disciplina, a dva filma nam razotkrivaju otvorenu seksploataciju i mizoginiju u Body Parts i skrivenu ulogu CIA u produkciji nekih od najvećih hitova fabrike snova u Theaters of War.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Završetak gradnje hotela Marriott u Kotoru očekuje se kroz dvije i po godine - Investicija vrijedna 35 mil EUR

Kotor će kroz dvije i po godine dobiti još jedan hotel sa pet zvjezdica, a iza 35 mil EUR vrijednog projekta sa 120 soba, stoji kompanija CG hotel. Hotel se gradi ispod magistrale Kotor-Risan, na ušću rijeke Škudre u more, a završetak radova se očekuje kroz dvije i po godine. Kako je investitor kazao "Vijestima", trenutno su završeni radovi na zaštiti temeljne jame, a nakon izgradnje, hotel će predati na upravljanje kompaniji Marriott

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.