NavMenu

Kako korišćenje telefona u teretani djeluje na trening?

Izvor: Novosti Ponedjeljak, 12.09.2022. 12:51
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: holbox/shutterstock.com)Ilustracija
Mobilni telefon mnogima je neophodan kako za posao, tako i za brojne privatne stvari. Ipak, kada je u pitanju vježbanje smatra se da nam neće donjeti nikakve koristi.

Uticaj na kretanje i ravnotežu

Stručnjaci smatraju da naši telefoni u velikoj mjeri ometaju vježbanje na načine koje možda i ne primećujemo. Balans je sve kada je u pitanju trening sa tegovima ili čak jednostavno trčanje na traci, a ako nemate pravi balans, nećete moći pravilno da izvedete vježbe, piše The List.

- Često korišćenje pametnog telefona može da uspori vaše ukupno vrijeme reakcije. Ako vrijeme odmora provodite na telefonu, možda ćete biti manje koordinisani u nastavku treninga - ističe stručnjak za fitnes Ana Bruk.

Iako telefon može da pomogne da vrijeme brže prođe, takođe može da vas natjera da produžite vrijeme pauze, a da toga niste ni svjesni, prenosi sajt Novosti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Finansije

Za rekonstrukciju željezničke infrastrukture potrebno 80 mil EUR - Od EIB predviđen zajam od 40 miliona, data saglasnost na ugovor o kreditu

Za rekonstrukciju željeznice, tačnije za finansiranje projekta generalnog remonta pruge, sanaciju 13 čeličnih mostova i tunela, kao i za modernizaciju depoa i radionica potrebno je ukupno 80 mil EUR. Od toga će 40 miliona biti obezbijeđeno iz kredita Evropske investicione banke, a na poslednjoj sjednici Vlada je usvojila informaciju o polaznim osnovama za zaključivanje Ugovora o kreditu i prihvatila Predlog nacrta Ugovora. Kako su

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.