NavMenu

Češki hotelijeri zainteresovani za ulaganja u CG

Izvor: eKapija Četvrtak, 08.09.2022. 12:26
Komentari
Podeli
Janina Hrebičkova i Ervin Ibrahimović (Foto: Ministarstvo kapitalnih investicija)Janina Hrebičkova i Ervin Ibrahimović
Češki hotelijeri zainteresovani su za ulaganje u Crnu Goru, naročito u zdravstveni turizam, poručila je ambasadorka ove zemlje Janina Hrebičkova tokom susreta sa ministrom kapitalinh investicija Ervinom Ibrahimovićem.

Hrebičkova se složila sa činjenicom da potencijali, naročito sjevera Crne Gore, nijesu u punom kapacitetu iskorišćeni, dodajući da postoji interesovanje čeških turista za planinski turizam i da je u tom smislu potrebno raditi više na promociji crnogorske ponude.

- Postoji interesovanje čeških hotelijera za mogućnosti investiranja u Crnu Goru, naročito u dijelu zdravstvenog turizma - rekla je Hrebičkova i dodala da su pojedini češki hotelijeri prepoznati na svjetskom tržištu po kvalitetu ponude u toj oblasti.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kapitalnih investicija, Hrebičkova i Ibrahimović ocijenili su da Crna Gora i Češka moraju uložiti dodatni napor i energiju kako bi se dobri bilateralni odnosi odrazili i na kvalitetniju saradnju poslovnih zajednica dvije zemlje.

- Zadovoljstvo mi je da danas tokom razgovora otvorimo teme koje bi mogle biti od zajedničkog interesa za dvije države, posebno imajući u vidu potencijale koje naša država ima u dijelu razvoja planinskog i zdravstvenog turizma - naveo je Ibrahimović.

On je tokom razgovora predstavio kapitalne razvojne projekte iz oblasti saobraćaja i energetike, uz poseban osvrt na ubrzani razvoj IT tehnologije i mogućnosti koje ova oblast pruža.


Ibrahimović je u tom kontekstu prezentovao dalju dinamiku nastavka realizacije projekta izgradnje auto-puta Bar – Boljare, sljedećih faza rekonstrukcije nacionalne željezničke infrastrukture, kao i planove za razvoj multimodalnog transporta i valorizacije Luke Bar.

Ibrahimović i Hrebičkova su, u svjetlu energetske krize koja je neminovno izazvala nesigurnost na tržištu energenata, razmijenili stavove i potencijalne mogućnosti saradnje dvije države.

- Situacija koja se svakodnevno mijenja u dijelu promjena geopolitičkih interesa obavezuje nas da intezivno radimo na kreiranju obnovljivih i alternativnih izvora energije, jer energetska stabilnost jedne države uslovljava njenu ekonomsku stabilnost - zaključili su sagovorici uz konstataciju da Crna Gora tek na pravi način treba da iskoristi svoje potencijale kada je riječ o solarnoj, hidro i energiji vjetra.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.05.2024.  |  Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Krajem aprila u Crnoj Gori boravilo oko 39.000 turista

U Crnoj Gori je, prema nezvaničnim podacima koje Nacionalna turistička organizacija (NTO) dobija sedmično od lokalnih, 30. aprila boravilo oko 39.000 turista, što je rast od dva odsto u odnosu na prethodnu godinu. Predstavnica NTO, Milena Vujović, kazala je da je i prethodna godina bila zaista dobra u ovom periodu i da su tome doprinijeli dobri programi lokalnih turističkih organizacija. - Shodno najavama, očekujemo da se taj trend dobre

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.