NavMenu

Počinje izrada RP za još jednu industrijsku zonu u Brčkom - U idejnom rješenju više od 100 ha zemljišta za investitore

Izvor: eKapija Utorak, 26.07.2022. 16:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/mwitt1337)Ilustracija
Brčanska Vlada minule sedmice dala je u zadatak Zavodu za planiranje, projektovanje i razvoj da sačini Regulacioni plan Industrijske zone Interplet, kao jedne veoma važne zone za potencijalna ulaganja investitora i jačanje lokalne privrede.

- Nakon urađenog Regulacionog plana Industrijske zone Mek-Gavern, koji je u potpunosti okončan, brčanska Vlada ide i u pripremu takođe važne industrijske zone Interplet, koja je praktično na drugoj ulaznoj strani u grad. Vrlo intenzivno ćemo se posvetiti i ovom projektu, koji u svojoj idejnoj verziji obuhvata više od sto hektara zemljišta, te očekujem da Regulacioni plan čim prije završemo i proslijedimo na analizu Vladi - rekao je direktor Zavoda Ismet Dedeić, prenosi Radio Brčko.

U Zavodu za planiranje, projektovanje i razvoj vjeruju da će pomenuti Regulacioni plan kvalitetno i čim prije okončati.


- Vjerujem da ćemo ovaj projektni zadatak okončati u narednih dva do tri mjeseca i tako stvoriti pretpostavke da ga brčanska Vlada analizira, odnosno usvoji nakasnije do kraja tekuće godine - precizira Dedeić.

Pomenuta dva regulaciona plana imaju izuzetnu važnost za dugoročni privredni razvoj, odnosno, privlačenje investitora na ovo područje.

- Sve navedeno praktično znači da je ovim postupkom brčanska Vlada riješila prostorne i infrastrukturne kapacitete za razvoj malih i srednjih preduzeća u Distriktu - zaključio je Dedeić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Završetak gradnje hotela Marriott u Kotoru očekuje se kroz dvije i po godine - Investicija vrijedna 35 mil EUR

Kotor će kroz dvije i po godine dobiti još jedan hotel sa pet zvjezdica, a iza 35 mil EUR vrijednog projekta sa 120 soba, stoji kompanija CG hotel. Hotel se gradi ispod magistrale Kotor-Risan, na ušću rijeke Škudre u more, a završetak radova se očekuje kroz dvije i po godine. Kako je investitor kazao "Vijestima", trenutno su završeni radovi na zaštiti temeljne jame, a nakon izgradnje, hotel će predati na upravljanje kompaniji Marriott

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.