NavMenu

Počele pripreme za izgradnju onkološke klinike u Banjaluci - Vrijednost investicije 55,8 mil KM

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.06.2022. 16:48
Komentari
Podeli
(Foto: UKC RS)
Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić potvrdio je da su na Paprikovcu počeli pripremni radovi za novu zgradu onkologije. Početak radova biće ozvaničen za nekoliko dana.

- Pozivam vas 29. juna na svečano otvaranje radova - rekao je Đajić.

Naime, direktor UKC-a prije dvije godine je najavio da ova zdravstvena ustanova na lokaciji Paprikovac planira izgradnju namjenskog objekta za oboljele od malignih bolesti.

Građevinski radnici angažovani na izgradnji za BL portal su rekli da su nedavno počeli sa radovima.

Na tabli koja se nalazi ispred gradilišta piše da radovi počinju u junu ove godine, a da je završetak planiran u martu 2025. godine. Na izgradnji ovog objekta angažovana su dva izvođača, Aragosta Invest i Paroco-B Medical Equipment.

Podsjećamo, u obavještenju o dodjeli ugovora za izvođače radova navedeno je da je konačna ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a iznosi 47.729.952 mil KM, odnosno 55,8 mil KM sa PDV-om.

Kako je navedeno u tenderu za izbor izvođača radova, koji je raspisan u avgustu prošle godine, konstantan rast malignih bolesti u RS i neadekvatni kapaciteti bolničkih centara u kliničkom centru doveli su do potrebe izgradnje novog objekta namijenjenog pružanju zdravstvene zaštite oboljelim od malignih bolesti.

- Cilj projekta je izgradnja objekta koji bi u sebi obuhvatio kliniku za hematologiju, kliniku za onkologiju i kliniku za palijativnu njegu - navedeno je tada u tenderskoj dokumentaciji.

Takođe, u budući objekat planirano je da se presele svi postojeći kapaciteti osim dijela namijenjenog liječenju zračenjem, koji ostaje u centralnom dijelu UKC RS.

Novi objekat bi trebalo da ima spratnost suteren, prizemlje, četiri sprata i terasu, a gabariti su 30x65m.

Projektovani kapacitet ovog objekta je 371 ležaja za duži smještaj pacijenata, kao i 50 dnevnih terapijskih ležaja.

Navodi se i da bi u oblikovanju budućeg objekta trebalo težiti modernom izgledu, koji bi se uklopio u postojeću arhitekturu kliničkog kompleksa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

10.05.2024.  |  Energija, Građevina

LNG terminal i gasna elektrana u Baru samo uz aktivno učešće lokalne uprave i najbolje svjetske standarde u zaštiti životne sredine

Sastanak predstavnika američkih investitora i lokalne uprave, održan u Baru, samo je prvi korak u uključivanju lokalne uprave u realizaciju ovako velikih projekata, do koga je trebalo da dođe i mnogo ranije, zajednički je zaključeno na sastanku potpisnica Memoranduma o razumijevanju o izgradnji LNG terminala i gasne elktrane iz SAD-a, Ministarstva energetike i rudarstva sa odbornicima u barskoj skupštini i njenim šefom, Branislavom

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.