NavMenu

Abazović: Princ Nikola da vodi projekat učešća Crne Gore na EXPO Osaka 2025

Izvor: eKapija Utorak, 14.06.2022. 14:23
Komentari
Podeli
Predsjednik Vlade Dritan Abazović izrazio je želju da princ Nikola Petrović Njegoš vodi projekat učešća Crne Gore na narednom Expo-u koji će se održati u Osaki 2025. godine i rekao da će dati taj prijedlog Vladi za usvajanje.

Kako je saopšteno iz Vladine službe za odnose sa javnošću, Abazović je ugostio princa Nikolu Petrovića Njegoša u svom kabinetu. On se om prilikom zahvalio svom gostu, čestitajući mu na uspješnom predstavljanju Crne Gore na Svjetskoj izložbi - Expo 2020 Dubai i osvojeno treće mjesto u kategoriji dizajn izložbe.

Abazović je istakao aktivizam princa Nikole i njegovo zalaganje za afirmaciju ekološke tranzicije, solidarnosti i kulturne promocije, za šta je istakao da je od velikog značaja za međunarodno pozicioniranje Crne Gore kao ekološke države i cjelokupan imidž naše zemlje.

- Sagovornici su se saglasili da ostaje otvorena mogućnost za saradnju između resornih ministarstava za ekologiju, turizam i kulturu sa Fondacijom Petrović Njegoš, naročito u oblasti održivog turizma - navodi se u saopštenju.

Princ Nikola je naglasio da je predstavljanje države na ovako važnom globalnom događaju odlična prilika da predstavimo potencijale Crne Gore, kao i izvandredna mogućnost da pokažemo svijetu da Crna Gora može biti laboratorija za ekološku tranziciju.

Na sastanku je pokazana spremnost da se povede razgovor na temu rješenja spora oko rezidencije potomaka dinastije Petrović Njegoš. Predsjednik Vlade je izrazio dobru volju da pomogne sa pozicije premijera u komunikaciji sa relevantnim nadležnim državnim institucijama.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

Kako je poslovalo 15 najvećih građevinskih kompanija u Crnoj Gori - Prihodi padali, Bemax i dalje lider

Najvećih 15 kompanija iz oblasti građevinarstva ostvarilo je tokom 2023. godine manje ukupne prihode i manju ukupnu dobit nego u 2022, a te kompanije su smanjile i broj radnika. Tako su za 15 najvećih kompanija ukupni prihodi bili 414 mil EUR u 2023. godini, ili 16,9% manje nego godinu ranije, kada je istih 15 kompanija imalo ukupne prihode od 484,49 mil EUR. Kako pokazuje analiza portala Bankar, pao im je i neto rezultat, sa 39,1 mil EUR iz

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.