NavMenu

Nove sankcije za ruske avio-kompanije

Izvor: Telegraf Petak, 20.05.2022. 07:13
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/JESHOOTS-com)
Velika Britanija uvešće nove sankcije, kako bi spriječila ruske državne avio-kompanije - Aeroflot, Ural Erlajns i Rosija Erlajns - da prodaju svoje nekorišćene slotove za slijetanje na britanskim aerodromima, najavila je šefica britanske diplomatije, Liz Tras, prenosi Telegraf.

Prema proceni britanske vlade, vrijednost slotova je 61,9 mil USD.

- Već smo zatvorili svoj vazdušni prostor za ruske avio-kompanije. Danas se osiguravamo da one ne unovče svoje unosne slotove za slijetanje na našim aerodromima - poručila je Tras.

Slot za slijetanje, slot za polijetanje ili aerodromski slot je dozvola koju daje vlasnik aerodroma označenog kao nivo 3 (koordinisani aerodrom), koji omogućava korisniku da zakaže slijetanje ili odlazak na taj aerodrom tokom određenog vremenskog perioda.

S druge strane, italijanska finansijska policija je saopštila da je zamrznula sredstva u iznosu od 146 mil EUR (153 mil USD) Superdžet internešenela, mješovitog preduzeća u vlasništvu ruske kompanije Suhoj i italijanske firme Leonardo.

Na meti je 90-procentni udio Suhoja u zajedničkom preduzeću i druga imovina, uključujući pet aviona, navodi se u saopštenju italijanske finansijske policije, prenosi Rojters. Dalje se dodaje da 10% udjela u vlasništvu Leonarda nije zamrznuto.

Superdžet internešenel ima sjedište u Veneciji i zapošljava oko 140 radnika u Italiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

Kako je poslovalo 15 najvećih građevinskih kompanija u Crnoj Gori - Prihodi padali, Bemax i dalje lider

Najvećih 15 kompanija iz oblasti građevinarstva ostvarilo je tokom 2023. godine manje ukupne prihode i manju ukupnu dobit nego u 2022, a te kompanije su smanjile i broj radnika. Tako su za 15 najvećih kompanija ukupni prihodi bili 414 mil EUR u 2023. godini, ili 16,9% manje nego godinu ranije, kada je istih 15 kompanija imalo ukupne prihode od 484,49 mil EUR. Kako pokazuje analiza portala Bankar, pao im je i neto rezultat, sa 39,1 mil EUR iz

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.