NavMenu

Podgorica donira sredstva Opštini Šavnik za obnovu dječijeg igrališta

Izvor: eKapija Utorak, 19.04.2022. 15:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: alexkatkov/shutterstock.com)Ilustracija
Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković upriličio je juče prijem za predsjednika Opštine Šavnik Jugoslava Jakića povodom potpisivanja ugovora o donaciji kojim će Glavni grad ovoj opštini donirati sredstva za rekonstrukciju igrališta u dvorištu vrtića u okviru JU Obrazovni centar Šavnik.

Tom prilikom gradonačelnik dr Ivan Vuković je naglasio da se, osim brige za interese građana Podgorice, gradska uprava trudi da u mjeri mogućeg podstakne razvoj i pomogne realizaciju projekata i u drugim opštinama u Crnoj Gori. - To je jedna lijepa tradicija na koju smo veoma ponosni i samatram da negdje imamo i moralnu obavezu kao Glavni grad i finansijski daleko najpotentnija jedinica lokalne samouprave u Crnoj Gori. S tim u vezi, vrlo sam zadovoljan zbog toga što smo u proteklom periodu skupa sa našim prijateljima iz drugih opština realizovali cijeli niz aktivnosti. Pomogli smo projekte u opštinama Bijelo Polje, Petnjica, Mojkovac, Ulcinj, Danilovgrad i Prijestonici Cetinje. U istom duhu nastavljamo dalje i danas imamo veliko zadovoljstvo da potpišemo ugovor o donaciji sa mojim kolegom i prijateljem Jugoslavom Jakićem, predsjednikom Opštine Šavnik - istakao je Vuković dodajući da Jakić skupa sa svojim timom radi sjajne stvari za ovu opštinu.

- Iskoristili smo budžetsku poziciju koju imamo za ove namjene i Glavni grad će u iznosu od 23.000 eura pomoći rekonstrukciju dječijeg igrališta koje se nalazi u blizini vrtića u Šavniku. Zadovoljstvo nam je što smo u prilici da pomognemo, pogotovo imajući u vidu šta se u posljednje vrijeme dešava u Šavniku, napore koje lokalna uprava ulaže u cilju unapređenja uslova života, novih projekata koji znače oživljavanje ovog prelijepog dijela Crne Gore i izuzetno sam zadovoljan što kao gradonačelnik mogu dati skroman doprinos naporima mog prijatelja i kolege - zaključio je Vuković.


Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić zahvalio je Glavnom gradu na donaciji koja će im biti od značaja i dodao da Glavni grad na čelu sa gradonačelnikom Vukovićem, ne samo da radi dobre stvari za Podgoricu, već pomaže i druge opštine u Crnoj Gori. On je kazao da su, pored ovoga, veoma važni i drugi oblici saradnje koju ostvaruju sa Glavnim gradom.

- Glavni grad je uzor lokalnim samoupravama kako treba uspješno i efikasno obavljati poslove upravljanja gradom. Značaj ove podrške je utoliko veći što dolazi u trenutku kada posle godinu i po dana, gotovo da smo zaboravljeni od strane odlazeće Vlade Crne Gore. Ali pokazali smo da Šavnik ipak ima prijatelje koji vode računa o svima nama. Ovaj projekat je za nas posebno značajan jer zaokružujemo jednu priču od prošle godine gdje smo završili uređenje fasade i rekonstruisali vrtić u našem gradu, a ovo će biti dječije igralište koje će zaista oživjeti tu sliku samog gradskog jezgra - kazao je Jakić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Sezona već počela, neki hoteli popunjeni i do 80%

Turistička sezona u Crnoj Gori uveliko je počela, a neki hoteli popunjeni su i do 80%, saopštila je vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za razvoj turizma, Svetlana Šljivančanin. Ona je, gostujući u emisiji Link na Radiju Crne Gore, kazala da u Crnoj Gori ima gostiju i da je buking hotela odličan. - Agencije su već zaključile ugovore sa stranim agencijama, pa su turistički aranžmani uveliko počeli - navela je

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.