NavMenu

Novosadski Rotor kupio hotel Elan u Srbobranu - U planu rekonstrukcija, bušenje termalnog izvora, gradnja bazena...

Izvor: eKapija Srijeda, 02.03.2022. 16:46
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Google maps)
Novosadska kompanija Rotor postala je vlasnik hotela Elan u Srbobranu. Opština Srbobran otuđila je objekat koji nije u funkciji već dvije decenije, za 23.517.417 dinara, u prvom krugu prikupljanja ponuda za sumu veću nego što je hotel bio zvanično procijenjen.

Kupoprodajni ugovor potpisali su Radomir Lojaničić, direktor Rotora, i Radivoj Debeljački, predsjednik opštine Srbobran.

- Sa zadovoljstvom mogu da saopštim da hotel koji je godinama bio zapušten i praktično jedan od najvećih problema u našoj opštini, sada postaje jedan od najvećih potencijala za dalji razvoj. Pronašli smo investitora koji je spreman da uloži značajna sredstva u ovaj objekat, i što je bitno, da zadrži njegovu namjenu. Pored smještaja, u planu je da se svim gostima ponude i drugi sadržaji, a najvažnije je da se planira bušenje termalnog izvora koji će omogućiti da se u okviru kompleksa izgrade i bazeni, otvoreni i zatvoreni - rekao je nakon potpisivanja ugovora Radivoj Debeljački, prenosi sajt Opštine.

Prema riječima direktora Rotora Radomira Lojaničića, kroz razgovore sa predsjednikom Radivojem Debeljačkim, kompanija je prepoznala potencijal hotela u Srbobranu i donijela odluku o kupovini, što će, kada bude otvoren, biti četvrti hotel ovog sistema, inače najveći i najvrjedniji.

- Kupovina hotela je plod jedne velike analize, za njegovu kupovinu prevagnula je činjenica da Srbobran, kao i veći dio Vojvodine, leži na termalnim vodama, što pruža različite mogućnosti za razvoj turizma. U investiciju ulazimo sa velikim očekivanjima, u smislu da ovo neće biti veliki korak samo za našu kompaniju, već i veliki iskorak za opštinu Srbobran. Pored danas potpisanih ugovora, mi smo potpisali i ugovor sa firmom koja nam radi bušotinu, istraživačku i eksploatacionu, i očekujemo da ćemo u roku od par mjeseci dobiti dozvolu za bušenje. To će biti prvi koraci ka realizaciji projekta - objasnio je Lojaničić.

Hotel je prodat na konkursu sa zatvorenim ponudama. Rotor nije bio jedini ponuđač, ali je ponudio najviše, 23.517.417 dinara. Konkursom je dat rok od 3+1 godine za završetak radova.

- Nadamo se da će i država prepoznati ovaj projekat kao značajan, jer u Vojvodini još niko nije pokušao nešto slično. Nama je u interesu da se projekat završi u što kraćem roku, ni jedna privatna kompanija ne želi da joj kapital stoji dugo čekajući realizaciju. Ono što je trenutno izvjesno je potpuno renoviranje hotela, eventualno podizanje spratnosti, i otvaranje termalne bušotine na placu u okviru hotela. Zatim bi se, uz saglasnost opštine, kompleks širio duž toka kanala DTD, gdje želimo da napravimo nekoliko otvorenih i zatvorenih bazena. Radiće se u etapama, jer tek smo na početku i ne mogu da prognoziram kojom će dinamikom sve teći. Želja nam je da ponudimo što više sadržaja, zato i želimo blisku saradnju sa opštinom Srbobran i JVP Vode Vojvodine, da se uredi priobalje sa šetalištem, izgradi pristan za vezivanje čamaca, da oživimo prostor i tu ponudimo više sadržaja - rekao je Lojaničić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za izgradnju nove saobraćajnice u Buljarici 1,5 mil EUR

Opština Budva raspisala je tender za izgradnju saobraćajnice I2 - H5 Buljarica sa kompletnom infrastrukturom. Vrijednost radova je 1,23 mil EUR bez, odnosno 1,5 miliona sa PDV-om. Kako je pojašnjeno u pozivu, projekat se finansira iz više godina, od čega se u ovoj godini planira potrišiti iznos od 10.000 sa PDV-om. Rok za izvođenje radova je 270 dana od uvođenja izvođača u posao. Ponude se dostavljaju najkasnije do 4. juna do 10 sati,

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.