NavMenu

Zašto nikada ne bi trebalo piti kafu čim se probudimo

Izvor: eKapija Petak, 24.09.2021. 10:19
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay)
Ako je šoljica kafe prva stvar za kojom posegnete ujutro kad ustanete iz kreveta, možda bi trebalo da razmislite o promjeni te navike. Doktor Karan Rej tvrdi da to nikako nije dobra stvar.

Za većinu nas, prva jutarnja kafa daje nam energiju koja nam je potrebna da započnemo dan, ali dr Karan Rej upozorava da kafa ipak ne bi trebalo da bude biti prva stvar koju konzumiramo ujutro, a evo i zašto.

- Možda je za neke neshvatljivo, ali postoji dobar razlog za to - kaže Rej, koji je ima milione pratioca na TikToku zahvaljujući svojim praktičnim savjetima.

U emisiji BBC Morning Live, popularni doktor ne predlaže da se u potpunosti odreknete jutarnje kafe, samo da malo promjenite rutinu.

- Nemojte ujutro prvo piti kafu kako biste se razbudili. Tijelo vas prirodno budi kortizolom - rekao je, prenosi Trebinjedanas.com.

Umjesto toga, dokror kaže da pričekate nekoliko sati i popijete kafu nakon što se prirodni nivo kortizola u vašem tijelu smanji.

- Popijte kafu sredinom jutra kada vam nivo kortizola i nivo energije padnu. Tad kofein djeluje i daje energiju - objasnio je.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija

U Bijelom Polju planirana izgradnja VE Korita - Na 162 ha biće 11 vjetrogeneratora ukupne instalisane snage 72,60 MW

U bjelopoljskom naselju Korita predviđena je izgradnja vjetroelektrane ukupne instalisane snage 72.60 MW. To se može vidjeti u predlogu urbanističko-tehničkih uslova za izradu tehničke dokumentacije koji su objavljeni na sajtu Vlade, a u cilju realizacije ove investicije. Zahtjev su podnijele podgoričke kompanije Vjetro park Korita, Sistem-MNE i PerMonte. Ukupa površina lokacije na kojoj je predviđena gradnja vjetoparka je cca 162 ha. -

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.