NavMenu

Kasni sanacija oštećenih dijelova dionice autoputa Smokovac-Mateševo - Potreban dnevni operativni dinamički plan i više radnika

Izvor: Pobjeda Četvrtak, 02.09.2021. 09:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Studio Peace/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ratko Mitrović ocijenio je da radovi na tri lokacije na dionici autoputa Smokovac-Mateševo, na kojima je konstatovana šteta u životnoj sredini, ne izvode planiranom dinamikom.

Mitrović je juče obišao priritetnu dionicu i te lokacije. On je podsjetio da su za to pripremljeni planovi remedijacije koji podrazumijevaju i radove sa ciljem stabilizacije kosina obale Tare.

- Naša je konstatacija da se radovi ne izvode u planiranoj dinamici. Za ovaj dio posla zadužen je MKI, ali ja govorim u dijelu ispunjavanja Plana remedijacije i lokacija na kojima se vrši remedijacija. Za tri lokacije data je neophodna saglasnost. Međutim, nema dovoljno radnika. Sada je sušni period i neophodno je otpočeti izgradnju obaloutvrda. Mišljenja sam da je neophodno od izvođača zahtijevati operativni dinamički plan na dnevnom nivou gdje će biti preciziran tačan broj radnika, mehanizacije i datum završetka pojedinačnih aktivnosti - izjavio je Mitrović.

Sa predstavanicima CRBC-a je usaglašeno da izvođač radova, u saradnji sa predstavnicima resornih ministarstava dostavi svu dokumentaciju kako bi se pripremio izvještaj o zatečenom stanju i pronašao najbolji način kako se situacija može riješiti.


Kako se navodi u saopštenju, dogovoreno je formiranje radne grupe u kojoj su predstavnici Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i dva nezavisna eksperta za ekologiju i hidrogeologiju, kao i predstavnici CRBC-a.

Osim Mitrovića, obilasku su prisustvovali direktor Agencije za zaštitu prirode i životne sredine, Milan Gazdić, v.d.direktori za ekologiju, građevinarstvo i inspekciju u Ministarstvu ekologije, Dušan Bugarin, Goran Gorašević i Ljubiša Konatar, direktor Direktorata za vode u MPŠV, Željko Furtula, Veselinka Zarubica ekološki inspektor.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan pretkvalifikacioni tender za izgradnju dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice

Evropska banka za obnovu i razvoj objavila je pretkvalifikacioni poziv za dionicu auto-puta od Mateševa do Andrijevice. Raspisivanje ovog tendera ranije danas najavili su i predsjednik Vlade Milojko Spajić i izvršni direktor Monteputa Milan Ljiljanić. Riječ je o drugoj dionici auto-puta od Mateševa do Andrijevice u ukupnoj dužini od 22 kilometra. Klijent banke je preduzeće Monteput, koje sredstava od kredita, odnosno donacije kojom

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.