NavMenu

Sedam najljepših jezera u blizini Beograda

Izvor: Nova Ponedjeljak, 16.08.2021. 16:09
Komentari
Podeli
Trešnja (Foto: Aleksandar Parezanović)Trešnja
Ako vam je ponestalo ideja za vikend provod u gradu, na manje od sat vremena od centra Beograda možete naći prelijepa jezera, sa opuštenim plažama i netaknutom prirodom, koja bi mogla da budu pravo bjekstvo od zagađenja.

Trešnja

Trešnja je vještačko jezero okruženo šumom, koje se nalazi se u naselju Mala Ivanča, na samoj granici opština Voždovac i Sopot, na samo tridesetak kilometara od centra Beograda.

Duboki potok

Jezero Duboki potok je udaljeno dva kilometra od centra Barajeva, na oko sat vremena od Beograda. Jezero pokriva površinu od gotovo osam hektara sa šljunkovitom plažom, a oivičeno je gustom šumom prošaranom manjim izvorima i potocima.

Markovačko jezero

Južno od Mladenovca, 60 kilometara od centra Beograda, u podnožju planine Kosmaj, nalazi se Markovačko jezero, jedno od najstarijih beogradskih vještačkih akumulacija. Na obali ima nekoliko restorana, plažu sa tuševima, staze za šetnju, mjesta za ribolov, kampovanje, sportiste…

Očaga

Jezero Očaga je na teritoriji opštine Lazarevac, i jedan je od najatraktivnijih sportsko-rekreativnih centara Beograda. Snabdijeva se izvorskom vodom, ima šljunkovitu plažu i uređene zelene površine, sportske terene, igrališta za djecu.

Bela reka

Jezero Bela reka je vještačko jezero koje se nalazi na opštini Voždovac, u samom podnožju Avale (na oko 26 km od centra Beograda). Postoje dijelovi koji su prilično strmi i nepristupačni zbog velikog broja drveća, i gdje se uglavnom pozicioniraju ribolovci, ali i dijelovi pogodni za izlet, kupanje ili opuštanje u prirodi.

Rabrovačko jezero

Iako se nalazi na teritoriji grada Beograda, Rabrovačko jezero je od centra grada udaljeno gotovo 70 kilometara. Plaže nisu uređene, pa rijetko ima kupača, ali mnogi dolaze da pecaju ili jednostavno uživaju u prirodi neoštećenoj kafićima i prodavnicama.

Peskara

Tri jezera zrenjaninske Peskare udaljena su na tek nešto više od sat vremena vožnje iz Beograda. Jedno je raj za pecaroše, dva su popularna kupališta, s pješčanim plažama, suncobranima, kafićima, pedalinama, sportskim terenima…

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Završetak gradnje hotela Marriott u Kotoru očekuje se kroz dvije i po godine - Investicija vrijedna 35 mil EUR

Kotor će kroz dvije i po godine dobiti još jedan hotel sa pet zvjezdica, a iza 35 mil EUR vrijednog projekta sa 120 soba, stoji kompanija CG hotel. Hotel se gradi ispod magistrale Kotor-Risan, na ušću rijeke Škudre u more, a završetak radova se očekuje kroz dvije i po godine. Kako je investitor kazao "Vijestima", trenutno su završeni radovi na zaštiti temeljne jame, a nakon izgradnje, hotel će predati na upravljanje kompaniji Marriott

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.