NavMenu

Litar eurosupera u Crnoj Gori 1,19 EUR, cijena viša od prosjeka u regionu

Izvor: Mina Nedjelja, 14.02.2021. 12:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Maria Sbytova/shutterstock.com)Ilustracija
Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori i dalje je viša od prosjeka u regionu, dok je eurodizel ispod prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva kapitalnih investicija.

Prema podacima iz novog Biltena o cijenama naftnih derivata, litar eurosupera 95 u Crnoj Gori košta 1,19 EUR, koliko iznosi i u Srbiji, dok se u Hrvatskoj može kupiti za 1,27 EUR.

Litar eurosupera 95 jeftiniji je u Albaniji gdje košta 1,17 EUR, Sjevernoj Makedoniji 1,01 EUR i Bosni i Hercegovini (BiH) 98 centi.

Najjeftiniji eurosuper 95 plaćaju građani Bugarske 94 centa, a najskuplji stanovnici Holandije 1,67 EUR.

Kada je u pitanju eurodizel, litar u Crnoj Gori košta 1,06 EUR, u Albaniji 1,13 EUR, Hrvatskoj 1,22 EUR, a u Srbiji 1,26 EUR.

Litar eurodizela jeftiniji je u BiH gdje košta 96 centi i Sjevernoj Makedoniji 86 centi, što je najniže u Evropi. Najskuplji eurodizel plaćaju građani Švedske 1,53 EUR.

Ministarstvo na sedmičnom nivou objavljuje osnovne podatke u vezi sa maloprodajom naftnih derivata, odnosno uporedne cijene goriva u regionu i Evropi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Završetak gradnje hotela Marriott u Kotoru očekuje se kroz dvije i po godine - Investicija vrijedna 35 mil EUR

Kotor će kroz dvije i po godine dobiti još jedan hotel sa pet zvjezdica, a iza 35 mil EUR vrijednog projekta sa 120 soba, stoji kompanija CG hotel. Hotel se gradi ispod magistrale Kotor-Risan, na ušću rijeke Škudre u more, a završetak radova se očekuje kroz dvije i po godine. Kako je investitor kazao "Vijestima", trenutno su završeni radovi na zaštiti temeljne jame, a nakon izgradnje, hotel će predati na upravljanje kompaniji Marriott

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.