NavMenu

Privrednici regiona vjeruju da je najprofitabilnije poslovanje u građevinarstvu

Izvor: Beta Ponedjeljak, 25.01.2021. 15:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Goodluz/shutterstock.com)Ilustracija
Pandemija korona virusa jeste usporila otvaranje novih firmi u regionu, ali je pokazala i određena prestrojavanja u redovima preduzetnika u prethodnoj 2020. godini, ukazuju podaci bonitetne kuće CompanyWall koje je objavio Biznis.rs.

Prema podacima za Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Sloveniju i BiH, privrednici regiona najviše vjeruju da će, u narednom periodu, uspjeti da ostvare profit ukoliko krenu da se bave građevinskim radovima.

Ta djelatnost se u svim državama u regionu nalazi među prvih pet po broju otvorenih firmi.

Dio građevinaca je odlučio i da zatvori svoje firme, ali to je, prema mišljenju stručnjaka, uobičajeno, jer dio firmi koje se bave tom djelatnošću su, u ranijim godinama, navukle balast nelikvidnosti koji se u 2020. godini samo okončao zatvaranjem kompanija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.05.2024.  |  Saobraćaj

Crna Gora da promijeni koncesione uslove, za Aerodrome tražiti više novca

Crna Gora mora da promijeni koncesione uslove i traži više novca za koncesiju na aerodrome ukoliko se odluči da pregovara sa četvoro finalista koji su izabrani na konkursu započetom prije pandemije koronavirusa, saopštio je vazduhoplovni analitičar, Alen Šćuric. On je kazao da su Aerodromi Crne Gore 2019. godine, kada je raspisan konkurs, očekivali 100 mil EUR od koncesije, uz 150 mil EUR investicija u aerodrome Podgorica i Tivat. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.