NavMenu

Raspisan javni poziv za izradu idejnog rješenja etno prodavnice Durmitor regiona

Izvor: eKapija Petak, 02.10.2020. 14:16
Komentari
Podeli
Durmitor (Foto: Teodora Brnjoš)Durmitor
Nevladine organizacije Da zaživi selo i Informativni centar Pljevlja raspisale su javni poziv za izradu idejnog rješenja za etno prodavnicu Durmitor regiona. Konkurs je raspisan u okviru projekta "Promocija tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda Durmitor regiona", podržanog od strane Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore.

Autoru usvojenog idejnog rešenja po ovom konkursu pripada novčana nagrada u bruto iznosu od 1 000 EUR.

- Cilj konkursa je je izrada idejnog rješenja etno prodavnice Durmitor regiona, koja bi se ponudila lokalnim samoupravama u pet opština ovog regiona - Pljevlja, Žabljak, Mojkovac, Plužine i Šavnik, Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, Nacionalnoj turističkoj organizaciji, Nacionalnim parkovima i drugim relevantnim institucijama, kako bi se ovo idejno rješenje realizovalo na području Durmitroa, sa ciljem da svi prodajni objekti u ovom regionu budu uniformni, prepoznatljivi i sa karakterističnom tradicionalnom arhitekturom - navodi se u pozivu.

Etno prodavnica treba da predstavlja objekat koji podsjeća arhitektonski na tradicionalnu seosku arhitekturu durmitorskog regiona, građenu u kombinaciji kamena i drveta.

Prodavnica trteba da zadovolji sledeće karakteistike:
  • da arhitektonski odgovara tradicionalnoj gradnji Durmitor regiona (kombinacija drveta i kamena)
  • da joj je funkcija trgovinsko-uslužna, za izlaganje, prodaju tradicionalnih proizvoda - hrane suvenira i drugih stvari iz Durmitor regiona.
Pravo učešća na konkrusu imaju sva fizička i pravna lica iz države i regiona.

Idejno rješenje treba da ima tekstualno obrazloženje koncepta, grafičke priloge i po mogućnosti 3D prikaz oblikovanog rješenja.

Javni konkurs traje od 1. oktobra do 2. novembra.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.05.2024.  |  Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Krajem aprila u Crnoj Gori boravilo oko 39.000 turista

U Crnoj Gori je, prema nezvaničnim podacima koje Nacionalna turistička organizacija (NTO) dobija sedmično od lokalnih, 30. aprila boravilo oko 39.000 turista, što je rast od dva odsto u odnosu na prethodnu godinu. Predstavnica NTO, Milena Vujović, kazala je da je i prethodna godina bila zaista dobra u ovom periodu i da su tome doprinijeli dobri programi lokalnih turističkih organizacija. - Shodno najavama, očekujemo da se taj trend dobre

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.