NavMenu

U planu rekonstrukcija Opšte bolnice Danilo I sa Cetinja - Zgradi nedostaje poliklinički dio koji će biti izgrađen u okviru projekta

Izvor: RTCG Nedjelja, 07.06.2020. 17:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Silas Camargo Silão)Ilustracija
Vrlo je moguće da će rekonstruciju prve zdravstvene ustanove u Crnoj Gori - Opšte bolnice Danilo I sa Cetinja, usporiti Kovid-19, ali s obzirom na neophodnost njene obnove i smještanja skenera, iz cetinjske bolnice se nadaju da će uspjeti to da realizuju što prije, kazala je za Jutarnji program TVCG direktorica te bolnice Sonja Radojičić.

Radojičić je kazala da je idejni projekat već predat, a da je 15. jun rok da se glavni projekat preda i onda se upućuje Ministarstvu zdravlja.

- Imamo podršku svih insitucija da se taj projekat realizuje jer je zaista neophodan uopšte za cijeli zdravstveni sistem, ne samo za cetinjsku bolnicu - kazala je Radojičić.

Ona je istakla da Opštoj bolnici Danilo I nedostaje poliklinički dio koji će biti izgrađen realizacijom ovog projekta.

- Tu bi napravili lijepu priču sa specijalističkim ambulantama, sa dijagnostičkim centrima, konačno bismo imali prostora za smještaj skenera jer je to jedina bolnica koja nema skener - poručila je Radojičić.

Kazala je da im je bilo zadovoljstvo što je Opšta bolnica Danilo I sa Cetinja bila podrška Kliničkom centu Crne Gore u toku epidemije Kovid-19.

- Mi smo se na vrijeme opremili, oslobodili 18 mjesta za eventualno neki ružni scenario. Od prošle godina cetinjska bolnica ima i bolničkog epidemiologa. Kada su nam saopštili da moramo biti podrška Kliničkom centru, mi smo to zaista prihvatili vrlo rado - kazala je ona.

Radojičić je istakla da je sasvim logično i da se očekuje da Kovid-19 uspori ili čak odloži realizaciju ovog projekta, ali da se ipak nadaju da će uspjeti u što kraćem roku to da ostvare.

Poručila je da s obzirom na to da je Opšta bolnica Danilo I najstarija zdravstvena ustanova u Crnoj Gori, svi zaposleni imaju poseban stepen odgovornosti.

- To je zgrada koja je građena 1872/3 godine, a počela sa radom 1875. U okviru projekta Prijestonice 2014. urađena je rekontrukcija objekta, a sada je ostala adaptacija i da se prilagodi namjeni - kazala je Radojičić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

09.05.2024.  |  Vijesti

Asocijacija menadžera dodijelila godišnje nagrade najuspješnijim pojedincima i kompanijama

Asocijacija menadžera Crne Gore je osmi put zaredom tradicionalno održala AMM Gala događaj, u okviru koga je najušpješnijim pojedincima i kompanijama/institucijama, dodijelila godišnje nagrade za uspjehe i doprinose koje su ostvarili u 2023. godini. Skupu je prisustvovalo blizu 400 zvanica. Promovišući rezultate, izvrsnost, konkurentnost i filantropiju, kao i sektorsku i regionalnu zastupljenost, nagrada AMM-a za 2023. godinu ide

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.