NavMenu

U Crnoj Gori realizuju se značajne investicije u oblasti sporta - Za radove u Podgorici, Cetinju i Nikšiću FSCG opredijelio blizu 7 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.05.2020. 12:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: JTKPHOTO/shutterstock.com)Ilustracija
Fudbalski savez u saradnji sa Vladom Crne Gore, Dirkecijom javnih radova, Prijestonicom Cetinje, Opštinom Nikšić i kompanijom Čelebić intenzivno i predano radi na unaprijeđenju fudbalske infrastrukture u Crnoj Gori.

Kako se navodi na sajtu FSCG, u toku je realizacija četiri veoma važna projekta koja će umnogome poboljšati uslove za odigravanje klupskih mečeva, kao i takmičarskih i prijateljskih utakmica svih nacionalnih selekcija.

- Najveća investicija, u finansijskom i infrastrukturnom pogledu, realizuje se na Cetinju gdje je u toku izgradnja stadiona Sveti Petar Cetinjski. Stadion, koji će ispunjavati kriterijume FIFA i UEFA, ima kapacitet od 5.192 mjesta i na njemu će se, osim utakmica lokalnih klubova, igrati i mečevi seniorske i mlađih reprezentativnih selekcija. Za moderno fudbalsko zdanje u Prijestonici opredijeljeno je ukupno 8,8 mil EUR, od čega je Fudbalski savez Crne Gore obezbijedio dva miliona - navodi se na sajtu.

Krajem prošle godine započeta je i gradnja nove tribine na glavnom terenu Trening kampa FSCG na Starom aerodromu, kapaciteta 1.166 mjesta. Završetkom tribine dobiće se idealni uslovi za odigravanje međunarodnih utakmica mlađih i ženskih nacionalnih selekcija. Investiciju od 1,8 mil EUR u potpunosti pokriva Savez.

- U Nikšiću se radi na rekonstrukciji zapadne tribine Gradskog stadiona. Nova i moderna tribina, koja će imati kapacitet od 3.200 mjesta, u potpunosti će zadovoljavati standarde FIFA i UEFA za odigravanje međunarodnih klupskih i reprezentativih utakmica. Ukupna vrijednost investicije u Nikšiću je 4,6 mil EUR, od kojih je 1,5 miliona izdvojio Fudbalski savez - ističu iz FSCG.

Kako dodaju, u toku su i intenzivni radovi na zapadnoj tribini stadiona DG arena u Lješkopolju, predgrađu glavnog grada. Kapacitet nove tribine je 2.500 mjesta, dok je ukupan kapacitet stadiona 4.000.


- Fudbalski savez je za radove na zapadnoj tribini, pokrivanje istočne tribine i nabavku busena za teren izdvojio oko 1,4 mil EUR - ističu.

Za radove na četiri pomenuta objekta Fudbalski savez je izdvojio oko 6,7 mil EUR.

- Podsjetimo da je Fudbalski savez u prethodnom periodu investirao oko 3,5 mil EUR u izgradnju reflektorskog osvjetljenja na Gradskom stadionu u Pljevljima, stadionu Trešnjica u Golubovcima, stadionu OFK Titograd na Starom aerodromu, stadionu FK Kom u Podgorici, stadionu DG arena u Lješkopolju i stadionu Braće Velašević u Danilovgradu. Realizacijom ovih projekata stvoreni su uslovi za odigravanje mečeva u večernjim terminima, što će biti od izuzetnog značaja na početku i samom kraju fudbalske sezone u Crnoj Gori - zaključuje se u tekstu koji je objavljen na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Crne Gore.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

Kako je poslovalo 15 najvećih građevinskih kompanija u Crnoj Gori - Prihodi padali, Bemax i dalje lider

Najvećih 15 kompanija iz oblasti građevinarstva ostvarilo je tokom 2023. godine manje ukupne prihode i manju ukupnu dobit nego u 2022, a te kompanije su smanjile i broj radnika. Tako su za 15 najvećih kompanija ukupni prihodi bili 414 mil EUR u 2023. godini, ili 16,9% manje nego godinu ranije, kada je istih 15 kompanija imalo ukupne prihode od 484,49 mil EUR. Kako pokazuje analiza portala Bankar, pao im je i neto rezultat, sa 39,1 mil EUR iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.