NavMenu

U planu rekonstrukcija željezničke pruge Vrbnica-Bar u Crnoj Gori - Raspisan međunarodni tender, prijave do 15. jula

Izvor: eKapija Srijeda, 06.05.2020. 15:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Marko Tomicic/shutterstock.com)Ilustracija
Željeznička Infrastruktura Crne Gore AD (ŽICG) namjerava da iskoristi dio sredstava zajma Evropske Investicione Banke (EIB) za potrebe projekta rehabilitacije željezničke pruge Vrbnica-Bar u Crnoj Gori, na glavnoj pruzi Beograd-Bar (SEETO željeznička ruta 4).

Stoga je kompanija uputila poziv izvođačima radova za dostavljanje ponuda za održavanje osam tunela na dionici Vrbnica-Bar, uz napomenu da će se projekat jednim dijelom finansirati iz WBIF investicionog granta (Investicioni okvir za Zapadni Balkan).

Tenderom su predviđeni su sledeći radovi: pripremni radovi, reprofilacija tunelske obloge, betonski radovi, armirački radovi, hidroizolacija obloge tunela, drenažni radovi itd. Tehničko rješenje sanacije tunelske obloge, koje će dovesti do produžetka vijeka tunela i povećanja stabilnosti odnosno sigurnosti u toku eksploatacije tunela, definisano je sledećim pozicijama rada - obezbjeđenje slobodnog profila, ojačavanje postojeće betonske obloge, saniranje manjih oštećenja betonske obloge parcijalno, saniranje većih oštećenja betonske obloge parcijalno, izradom šlica na kampadama radi odvođenja voda, kontaktno injektiranje između stijenske mase i betonske obloge, izradom hidroizolacije, izradom zaštite hidroizolacije, izradom drenaže duž cijelog tunela, itd.


Kako se navodi, učešće na tenderima za ugovore koji se finansiraju iz sredstava Evropske investicione banke otvoreno je za firme iz bilo koje zemlje, a koje ispune tražene uslove.

Pretponudbena konferencija i obilazak gradilišta će se održati 24. juna 2020. godine sa početkom u 9 sati.

Rok za dostavljanje ponuda je 15. jul 2020. godine do 12 časova, kada će biti i otvorene.

Više informacija o tenderu možete vidjeti OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.05.2024.  |  Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Krajem aprila u Crnoj Gori boravilo oko 39.000 turista

U Crnoj Gori je, prema nezvaničnim podacima koje Nacionalna turistička organizacija (NTO) dobija sedmično od lokalnih, 30. aprila boravilo oko 39.000 turista, što je rast od dva odsto u odnosu na prethodnu godinu. Predstavnica NTO, Milena Vujović, kazala je da je i prethodna godina bila zaista dobra u ovom periodu i da su tome doprinijeli dobri programi lokalnih turističkih organizacija. - Shodno najavama, očekujemo da se taj trend dobre

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.