NavMenu

Vučić najavio gradnju auto-puta do crnogorske granice - "Berane i Andrijevica će biti spojeni sa Beogradom"

Izvor: Volim Podgoricu Četvrtak, 25.03.2021. 14:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: gkuna/shutterstock.com)Ilustracija
Završetkom dionice auto-puta od Požege do Boljara i crnogorske granice, Berane i Andrijevica biće geografski spojeni sa Beogradom, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice Iverak – Lajkovac.

Vučić je najavio da bi ubrzo bi trebalo da bude potpisan ugovor sa kineskom kompanijom China Shandong o izgradnji dionice od Požege do granice ca Crnom Gorom, vrijedan više od 1,5 mlrd EUR.

- Treba da potpišemo sa Kinezima nastavak izgradnje tog auto-puta preko Arilja, Ivanjice, Duge Poljane i Boljara do crnogorske granice. Radi se o ogromnom projektu, vrijednom između 1,5 i 1,6 mlrd EUR. Time uvezujete Novi Pazar i Sjenicu. Time Berane i Andrijevicu dovodite nadomak Beograda, u geografskom smislu naravno. To su fantastični projekti, mnogo skupi i niko nije sanjao da ih je moguće uraditi. Međutim, mi ćemo to završiti - kazao je Vučić.


Crna Gora, međutim, još nije završila ni 40 kilometara auto-puta od Smokovca do Mateševa, a nastavak radova na dionici od Mateševa do granice sa Srbijom je pod znakom pitanja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.05.2024.  |  Finansije

Gorčević: Usvajanje Reformske agende preduslov dodjele paketa finansijske podrške

Priprema i usvajanje Reformske agende preduslov je za dodjelu ukupnog paketa finansijske podrške, koji je kroz nedavno usvojeni Plan rasta za Zapadni Balkan Evropska unija (EU) opredijelila Crnoj Gori, saopštila je ministarka evropskih poslova, Maida Gorčević. Ona je, u intervjuu agenciji Mina-business, objasnila da je Reformska agenda ključni dokument koji precizira planove za sprovođenje reformskih mjera, uz definisanje jasnih i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.