NavMenu

Volkswagen i Stellantis prestigli Teslu

Izvor: Mina Ponedjeljak, 08.08.2022. 10:48
Komentari
Podeli
(Foto: Gyuszko-Photo/shutterstock.com)
Njemački koncern Volkswagen (VW) i francusko-italijansko-američki automobilski div Stellantis zauzeli su prva dva mjesta u Evropi po prodaji električnih vozila u prvoj polovici ove godine.

Kada su u pitanju električni automobili, VW je u prvih šest mjeseci ove godine iza sebe ostavio dva velika rivala, Stellantis i Teslu. Stellantis je takođe napravio dobar rezultat s obzirom na to da se jako približio Njemcima, a po prodaji pretekao Teslu, prenosi SEEbiz.

Koncern Volkswagen je u prvoj polovini godine isporučio 116,31 hiljadu električnih vozila kupcima u Evropi, dok je drugi Stellantis sa 105,41 hiljadu isporučenih električnih automobila.

Tesla ima novi cilj - dva miliona električnih vozila godišnje već ove godine.

Tesla je daleko iza, na trećem mjestu sa 78,28 hiljada prodatih vozila, pokazuju podaci Dataforcea, a prenosi Automotive News Europe.

Podaci se odnose na 27 zemalja EU, te Veliku Britaniju, Švajcarsku, Island i Norvešku.

Najprodavaniji električni automobil iz Stellantisa je novi Fiat 500.

Iako je Tesla tek treći po prodaji EV u Evropi, taj proizvođač zauzima prva dva mjesta kada je riječ o pojedinačnim modelima.

Najtraženiji električni automobil u Evropi u prvih šest mjeseci ove godine bio je Tesla Model Y, dok je drugi bio Tesla Model 3.

Na trećem mjestu je električni Fiat 500, na četvrtom Peugeot e-208, a na petom Škoda Enyaq iV, kao najprodavaniji električni model iz VW grupacije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.05.2024.  |  Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Krajem aprila u Crnoj Gori boravilo oko 39.000 turista

U Crnoj Gori je, prema nezvaničnim podacima koje Nacionalna turistička organizacija (NTO) dobija sedmično od lokalnih, 30. aprila boravilo oko 39.000 turista, što je rast od dva odsto u odnosu na prethodnu godinu. Predstavnica NTO, Milena Vujović, kazala je da je i prethodna godina bila zaista dobra u ovom periodu i da su tome doprinijeli dobri programi lokalnih turističkih organizacija. - Shodno najavama, očekujemo da se taj trend dobre

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.