NavMenu

U budvanskom naselju Maine niče još jedan apartmanski kompleks - U dvije lamele planirana gradnja 49 apartmana (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 04.05.2021. 11:15
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Idejno rješenje/Studio M Inženjering)
Preduzeće DM Company iz Nikšića planira izgradnju apartmanskog kompleksa u Budvi, što se može vidjeti u idejnom rješenju za koje je investitor dobio saglasnost glavnog državnog arhitekte. Objekat je planiran u naselju Maine, u zahvatu DUP-a Bečići, na teritoriji opštine Budva, objavljeno je na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Kako je navedeno u idejnom rješenju koje je obradio Studio M Inženjering iz Podgorice, apartmanski kompleks biće sastavljen od dvije lamele spratnosti Su+Pr+6 i Su+Pr+2. Ukupna neto površina objekta je 2.561,43 m2. Ukupna bruto površina apartmanskog bloka je 2.939,51 m2, odnosno 5 916,92m2 sa garažom.

Namjena objekta biće apartmansko stanovanje. Sam novoprojektovani objekat je pretežno pravougaonog gabarita, sa blagim smicanjima etaža koje prate konfiguraciju terena, a zadovoljava sve parametre tražene Urbanističko tehničkim uslovima.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Idejno rješenje/Studio M Inženjering)
Ulazi u Lamelu A se nalaze na sjevernoj strani, Dok je ulaz u Lamelu B sa zapadne strane. U sklopu ulaza su projektovane vertikalne komunikacije, a na svim etažama dvokrako stepenište, dok je pristup liftu (nosivosti 630 kg, za 6 osoba) prilagođenim osobama smanjene pokretljivosti, omogućen na svakoj etaži.

Na svim spratovima projektovani su apartmani različitih površina. Predviđeno je ukupno 49 apartmana, 28 u lameli A i 21 u lameli B.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Idejno rješenje/Studio M Inženjering)
Svi apartmani prirodno su osvijetljeni i provjetreni, a sanitarni čvorovi i kuhinje ventilišu se preko ventilacionih kanala. Obrada podova, zidova i plafona za stambeni prostor urađena je u skladu sa tehničkim propisima za ovu vrstu objekata. Podne, krovne i fasadne površine su termički zaštićene za područje Budve.

Parkiranje za potrebe korisnika kompleksa obezbijeđeno je u okviru garaže u suterenskim etažama. Kolski i pješački prilazi objektu obezbijeđeni su preko novoprojektove saobraćajnice sa južne strane parcele. U okviru garaže u podrumu obezbijeđeno je 58 parking mjesra, od čega su četiri prilagođena licima sa otežanim kretanjem.


Fotogalerija
Apartmanski kompleks Budva
Komentari
Vaš komentar

Top priče

05.05.2024.  |  Energija

Mještani za gradnju hidroelekrane na Komarnici, aktivisti ukazuju na turističke potencijale

Od 1. do 5. maja održava se protestni kamp za spas Komarnice. U selu Duži kod Šavnika okupili su se mnogi aktivisti koji se trude da skrenu pažnju na to da nije dobro izgraditi hidroelektranu na Komarnici. Ipak, mještani se uglavnom zalažu za gradnju hidroelektrane. Milorad Lako Vilotijević iz sela Duži kazao je da se ogromna većina građana Šavnika zalaže za izgradnju hidroelekrane na Komarnici iz više razloga. - Jedan od njih je

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.